Potvrđeni prvi slučajevi koronavirusa u Danskoj i Estoniji
Danska, ilustracija

Potvrđeni prvi slučajevi koronavirusa u Danskoj i Estoniji

Danska je potvrdila prvi slučaj koronavirusa, a zaražen je muškarac koji se vratio sa skijanja u Lombardiji u Italiji.

Nakon testiranja koje je obavljeno sinoć, muškarac se nalazi u izolaciji u svom domu, sa svojim sinom i ženom, koji su negativni na koronavirus, prenio je Rojters.

"Preduzimamo ozbiljne mjere i ovu novu situaciju shvatamo veoma ozbiljno", poručio je ministar zdravlja u saopštenju.

Prvi slučaj koronavirusa neće promijeniti procjenu, koja je objavljena u utorak, da je u Danskoj nizak rizik od epidemije.

Estonija je objavila danas prvi slučaj zaraze novim koronavirusom, radi se o Irancu koji živi u toj baltičkoj zemlji koji se vratio prethodnog dana iz Irana.

Riječ je o čovjeku koji ima stalno prebivalište u Estoniji, ali nije državljanin te zemlje, rekao je ministar Tanel Kik državnoj televiziji, prenosi Rojters.

"Prema mojim informacijama, on je državljanin Irana", rekao je on.

Dodaje da se muškarac nalazi u izolaciji. Muškarac je, kako se navodi, stigao u Estoniju u srijedu uveče, autobusom iz Rige.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.