Deset aplikacija koje treba odmah izbrisati sa telefona
Ilustracija

Stručnjaci otkrili velike propuste

Deset aplikacija koje treba odmah izbrisati sa telefona

Virtuelne privatne mreže (VPN) bi trebale da održavaju vaše mrežne aktivnosti prikrivene i da vas štite od hakerskih napada. Ipak, istraživači za sajber bezbijednost su otkrili velike propuste u radu ovih aplikacija, i predlažu brisanje istih sa vaših uređaja.

Istraživači iz VPNPro otkrili su velike ranjivosti u deset najpopularnijih besplatnih VPN aplikacija na Google Play prodavnici, uključujući SuperVPN Free VPN Client, prenosi RadioSarajevo.ba.

Istraživač iz VPNPro objasnio:

„Naša analiza pokazuje da su ove aplikacije kritično ranjive, što ih otvara opasnim napadima poznatim kao man-in-the-middle“.

„Ovi napadi omogućavaju hakerima da lako presreću svu komunikaciju između korisnika i VPN provajdera, omogućavajući im da vide sve što korisnik radi“, pojašnjeno je.

Evo kojih 10 VPN aplikacija mogu da budu štetne po vas:

1. SuperVPN Free VPN Client
2. TapVPN Free VPN
3. Best Ultimate VPN - Fastest Secure Unilimited VPN
4. Korea VPN - Plugin for OpenVPN
5. Wuma VPN-PRO(Fast & Unlimited & Security)
6. VPN Unblocker Free unlimited Best Anonymous Secure
7. VPN Download: Top, Quick & Unblock Sites
8. Super VPN 2019 USA - Free VPN, Unblock Proxy VPN
9. Secure VPN-Fast VPN Free & Unlimited VPn
10. Power VPN Free VPN

Alarmantan podatak je da su neke od ovih aplikacija do sada skinute 100 miliona puta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.