Mitropolit kijevski Onufrije predvodi litiju u Podgorici
Mitropolit Onufrije

Mitropolit kijevski Onufrije predvodi litiju u Podgorici

Mitropolit kijevski i sve Ukrajine Onufrije danas stiže u posjetu Mitropoliji crnogorsko-primorskoj. On će predvoditi litiju u Podgorici.

"Vjerni narod u Crnoj Gori večeras će imati veliku radost i veliki blagoslov: Njegovo Blaženstvo Mitropolit kijevski i sve Ukrajine g. Onufrije 27. februara stiže u posjetu Mitropoliji crnogorsko-primorskoj", navodi se u saopštenju Mitropolije crnogorsko primorske.

Doček ukrajinskog Mitropolita Onufrija sa svečanom pratnjom biće organizovan danas u 18 časova u hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici nakon čega će sa Mitropolitom crnogorsko-primorskim Amfilohijem predvoditi krsni hod ulicama glavnog grada u borbu protiv Zakona o slobodi vjeroispovjesti protiv kojeg se već nedeljama organizuju litije u više crnogorskih gradova, stoji dalje u saopštenju.

"Mitropolit Onufrije će u petak, 28. februara u 11:30 časova posjetiti Cetinjski manastir. U subotu 29. februara on će, uz sasluženje Arhiepiskopa ohridskog i Mitropolita skopskog Jovana, domaćina – Visokopreosvećenog Mitropolita Amfilohija i više arhijereja Ukrajinske i Srpske pravoslavne crkve služiti Svetu arhijerejsku liturgiju u podgoričkom sabornom hramu Hristovog Vaskrsenja, povodom slave naše Mitropolije praznika Svetog Simeona Mirotočivog", dodaje se u saopštenju.

Nakon Liturgije koja počinje u devet sati, Onufrije će prevoditi litiju do manastira Svetog Simeona Mirotočivog do Nemanjinog grada u Podgorici gdje će biti izvršeno blagosiljanje slavskog kolača, a nakon toga predviđen je povratak litije do sabornog hrama.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.