Rumunija: Prvi slučaj zaraze koronavirusom
Ilustracija

Pacijent bio u kontaktu sa Italijanom

Rumunija: Prvi slučaj zaraze koronavirusom

Rumunija je potvrdila prvi slučaj koronavirusa, riječ je o muškarcu koji je bio u kontaktu s italijanskim državljaninom koji je boravio u Rumuniji.

"Muškarac je bio u direktnom kontaktu s italijanskim državljaninom koji je otputovao u Rumuniju ranije ovog mjeseca. U dobrom je stanju i biće prebačen u bolnicu u Bukureštu", objavio je rumunski ministar zdravlja Viktor Kostače.

Dodao je kako je ostalih sedam članova porodice zaraženog negativno na koronavirus.

Najveću epidemiju koronavirusa u Evropi bilježi Italija, koja je dosad prijavila više od 400 slučajeva, a od prošlog petka do danas umrlo je 12 osoba. U Italiji živi i radi oko 1,3 miliona Rumuna.

Od koronavirusa dosad je umrlo više od 2.700 ljudi, većinom u Kini, a bolest se proširila na 29 drugih zemalja. Broj potvrđenih slučajeva narastao je na iznad 80.000.

Izvor: Hina/N1

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.