Šehović u UAE: Bliža saradnja na polju digitalizacije obrazovanja
Sa sastanka

Šehović u UAE: Bliža saradnja na polju digitalizacije obrazovanja

Ujedinjeni Arapski Emirati su spremni da bliže sarađuju sa Crnom Gorom na polju digitalizacije obrazovanja, unapređenja postojećih i razvijanja novih predmetnih programa koji se odnose na primjenu novih tehnologija u obrazovanju, kao i obukama za nastavnike, poručeno je na današnjem sastanku ministara prosvjete Crne Gore i UAE, Damira Šehovića i Husain Bin Ibrahim Al Hamadija u Dubaiju.

Oni su poručili i da će se zajednički raditi na kreiranju novog kurikuluma za Istraživački centar koji će u Crnoj Gori ubrzo biti osnovan, razvoju studijskih programa na engleskom jeziku na nivou postdiplomskih studija sa Univerzitetom Crne Gore i Univerzitetom Donja Gorica, a iskazana je i otvorenost da se omogući jednom broju najboljih učenika i studenata iz Crne Gore da posjete EXPO koji se ove godine organizuje u Dubaiju, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

2

Na sastanku je, takođe, dogovoreno da u cilju kvalitetnije pripreme za implementaciju pomenutih rješenja, ekspertska delegacija iz Crne Gore narednih mjeseci posjeti UAE. 

3

Sastanak je održan u okviru posjete ministra Šehovića Globalnom forumu o obrazovanju 2020 u Dubaiju, na kojem predvodi crnogorsku delegaciju koju čine Aleksandar Mitrović, državni sekretar u Ministarstvu prosvjete i Omer Mehmedović, sekretar Ministarstva prosvjete, a na poziv ministra obrazovanja UAE Husain Bin Ibrahim Al Hamadija. Sa crnogorskom delegacijom, sastanku su prisustvovali i ambasadorka Crne Gore u UAE, Duška Jeknić, i drugi sekretar Ambasade, Dragiša Dragnić.

"Globalni forum o obrazovanju je u fokus stavio odnos tehnologije i čovječanstva usljed izazova koje donose brze tehnološke promjene. Poslata je poruka da će se u narednih deset godina svijet promijeniti više nego u posljednjih 100 godina, te da se čovječanstvo mora pripremiti za poslove budućnosti. Kako je istaknuto, kroz obrazovanje i digitalnu pismenost, moramo pripremiti mlade za svijet koji će biti drastično drugačiji nego danas", saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.