Na gradilište autoputa se vraća 400 radnika iz Kine, biće pod nadzorom
ilustracija

Nijesu iz provincija u kojima je epidemija koronavirusa

Na gradilište autoputa se vraća 400 radnika iz Kine, biće pod nadzorom

Na gradilište autoputa vraća se 400 radnika iz Kine, koji od juče stižu u grupama u Crnu Goru, izjavio je za Radio Crne Gore izvršni direktor Monteputa Jonuz Mujević.

Mujević ističe da ti radnici nijesu iz kineskih provincija u kojima je epidemija koronavirusa.

"Oni nijesu iz Vuhana i imaju odobrenje kineske vlasti da napuste zemlju. Oni dolaze kod nas i u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravlje idu u karantin koji će biti u njihovim kampovima za smještaj radnika. Znači, biće pod nadzorom zdravstvenih institucija u narednih 15 dana", naglasio je Mujević.

Izvršni direktor Monteputa dodaje da je CRBC najavio povratak 400 radnika, ostatak će, kako kaže, biti nadomješten angažovanjem drugih podizvođača koji nijesu iz Vuhana, kako radovi ne bi kasnili.

"To znači da kineska kompanija preduzima odgovarajuće mjere kako bi se ispoštovao rok za završetak gradnje prve dionice autoputa-krajem septembra" zaključio je Mujević, prenosi portal Rtcg.

Naglasio je i to da su u stalnom kontaktu i razgovorima sa rukovodstvom kineske kompanije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.