Ministarstvo kulture: Natpis na Tabiji ispisali isti oni koji su nacrtali trobojku
Natpis na Tabiji u Sutomoru

"Ne nasijedajte na provokacije"

Ministarstvo kulture: Natpis na Tabiji ispisali isti oni koji su nacrtali trobojku

Ministarstvo kulture osudilo je destrukciju dobara u Crnoj Gori, s obzirom na to da se u relativno kratkom periodu drugi put na meti vandala našla Tabija kod Sutomora.

Samo četiri dana nakon uklanjanja trobojke kojom su devastirane zidine utvrđenja Tabija u Sutomoru, na zidinama je osvanuo natpis "Srbe na vrbe", podsjeća Pobjeda.

"Baš kao i prvog puta, kada je na Tabiji osvanulo obilježje aktuelnih protesta povodom Zakona o slobodi vjeroispovijesti, rukopis je opet jasan i isti - pri čemu se autori nijesu potrudili ni da promijene lokaciju. Za razliku od ranijih manifestacija „bratoljublja“ - poput spaljivanja i cijepanja zastave Crne Gore - ovog puta, ipak, težnja je da se prikaže tobožnja ugroženost dijela stanovništva naše države. Da li ugroženih ima i da li su bilo čija prava narušena, najbolje govori puna sloboda izražavanja protesta na ulicama Crne Gore, koji traju duže od dva mjeseca", navedeno je u reagovanju Ministarstva kulture.

Stoga, u tom Vladinom resoru su apelovali na građane da ne nasijedaju na provokacije, "servirane sa iste adrese odakle i one o navodnom razbijanju protesta od strane vojske, zatvorenika i navijačkih grupa".

"Stručne službe i ovog će puta u najkraćem roku reagovati i ukloniti oštećenja na Tabiji", poručili su u Ministarstvu kulture.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.