U Crnoj Gori pod nadzorom 184 osobe zbog koronavirusa
ilustracija

Rakočević saopštila

U Crnoj Gori pod nadzorom 184 osobe zbog koronavirusa

U Crnoj Gori su trenutno 184 osobe pod zdravstveno-sanitarnim nadzorom zbog aktuelnog koronavirusa, kazala je epidemiološkinja Božidarka Rakočević iz Instituta za javno zdravlje u Dnevniku TVCG.

Rakočević je kazala da Crna Gora raspolaže testovima za laboratorijsku dijagnostiku na Kovid-19.

"Sistem je pokazao da je osjetljiv, mi smo u mjesec dana imali nekoliko slučajeva sumnje na koronavirus u Crnoj Gori, i kontinuirano se trudimo da sistem unaprijedimo", navela je Rakočević, prenosi portal Rtcga.

Epidemiološkinja je navela da se za slučaj masovnog dolaska ljudi, sa simptomima virusa, trenutno razmatra mogućnost smještaja u karatinskim objektima.

Dodala je da se nadzor vrši od samog ulaska putnika u Crnu Goru.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.