Medenica u Dohi: Sudski integritet i sprječavanje korupcije prioriteti
Vesna Medenica

Medenica u Dohi: Sudski integritet i sprječavanje korupcije prioriteti

Sudski integritet je prioritet, jer je veoma značajan za stabilnost države i vladavinu prava, poručila je predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica na međunarodnoj konferenciji Globalne mreže sudskog integriteta, koja se od 24. do 27. februara održava u Dohi.

"Principi na kojima počiva Deklaracija iz Dohe – sudski integritet i sprječavanje korupcije u pravosuđu, obavezuju i podstiču sve njene potpisnice, među kojima je i Crna Gora, na dosljednost u njihovoj primjeni“, naglasila je Medenica.

Globalna mreža sudskog integriteta, osnovana 2018. godine u Beču, pomaže pravosudnim sistemima država članica u jačanju pravosudnog integriteta i sprječavanju korupcije  u pravosudnom sistemu.

Ove godine, u Dohi se okupilo 120 predsjednika Vrhovnih sudova država članica Ujedinjenih nacija.

Mreža je kako se navodi u saopštenju Vrhovnog suda, rezultat Globalnog programa za primjenu Deklaracije iz Dohe (UNODC), koja je usvojena 2015. godine, na Kongresu Ujedinjenih nacija o sprječavanju kriminala i krivičnom pravosuđu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.