Amfilohije: Hvala našem dobrom Vučiću, to što ima,neka da za Kosovo
Mitropolit Amfilohije

Amfilohije: Hvala našem dobrom Vučiću, to što ima,neka da za Kosovo

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije izjavio je da je od srca zahvalan predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, ali da ga moli da svaki dinar koji Srbija može da odvoji ode na Kosovo i Metohiju.

On je to izjavio komentarišući predlog Vučića, da će Srbija pomoći da se plati poreski dug koji vlasti Crne Gore traže od Srpske Pravoslavne Crkve u Crnoj Gori.

Amfilohije je za Radio Beograd 1 rekao da su priče o tome da Srpska Pravoslavna Crkva ne plaća porez „morbidne laži“, koje neće imati uspjeha.

„Hvala našem dobrom predsjedniku Srbije, ja bih njega molio to što ima, da do posljednjeg dinara da za Kosovo“, rekao je  Amfilohije.

Kako je dodao, nije slučajno što se na litijama brane svetinje i ujedno pjevaju pjesme o Kosovu.

„Ovaj narod je organski bitno vezan jer zna da je Kosovo naše vjekovno ognjište, i Srbije i Crne Gore i svega našeg naroda i treba Kosovo sačuvati, braniti", rekao je Amfilohije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.