Radunović: Nije potreban novac iz Srbije za dug MCP
Darko Radunović

Radunović: Nije potreban novac iz Srbije za dug MCP

Kroz zakonsku proceduru i razgovore, naći će se rješenje za naplatu duga Mitrolopolije crnogorsko-primorske, poručio je ministar finansija Darko Radunović. On je, gostujući u Dnevniku TVCG, kazao da je sasvim siguran da MCP ima mogućnosti da izmiri svoj dug prema državi.

Ministar je dodao da će upravo Zakon o slobodi vjeroispovijesti, koji je izazvao pažnju, omogućiti da se jednostavnije prati funkcionisanje vjerskih zajednica.

Komentarišući izjavu ministara odbrane Srbije, Aleksandara Vulina, da će pomoći da se dug Crkve otplati, Radunović je kazao:

"Nije potreban novac iz Srbije. U zakonskoj proceduri i našim institucijama naći ćemo rješenje."

Ministar je istakao da je zadovoljan naplatom poreza i rezultatima Poreske uprave u posljednje tri godine.

"Ukupan poreski dug na kraju prošle godine bio je na nivou od nekih 378,1 miliona eura, a poznato je da smo krenuli sa 500 i nešto miliona", kazao je on i dodao da je evidentno da je tu uložen veliki napor i veliki trud.

Ministar je u Dnevniku Javnog servisa kazao i da je Poreska uprava unapređivala samu sebe.

"Oni su organizaciono i kadrovski osvježeni, imaju potencijala da svoj posao obavljaju s potpunim autoritetom", naglasio je ministar.

RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.