Nagrade najboljim sportistima Bijelog Polja, Smolović: Rezultatima promovišete grad i državu
Foto: Opština Bijelo Polje

Nagrade najboljim sportistima Bijelog Polja, Smolović: Rezultatima promovišete grad i državu

Atletičar Jedinstva i reprezentativac Crne Gore Edin Erović izabran je za najboljeg sportistu Bijelog Polja u 2019.godini, a Košarkaški klub “Jedinstvo 1950” je najbolja sportska ekipa.

Čestitajući sportistima ostvarene rezultate koje su postigli na ponos svojih sportskih kolektiva i Opštine Bijelo Polje, predsjednik Petar Smolović je istakao da sportisti ne promovišu samo sebe, već i grad i državu, a da je podrška koju lokalna uprava pruža sportistima i Ministarstvo sporta najbolja potvrda sistemskog ulaganja u sport.

“Složićemo se da uvijek može bolje i više, kako sa rezultatima tako i sa finansijama. Opština Bijelo Polje je u prošloj godini izdvojila 350 hiljada za sportske klubove iz ovog grada, a kako smo obećali u ovoj smo ta sredstva uvećali za 10 posto” - rekao je Smolović.

Predsjedniksport1

Smolović, foto: Opština BP

On je istakao da sportska infrastruktura treba da prati razvoj sporta, a da će lokalna uprava u narednom periodu napraviti dodatne napore da se infrastruktura unaprijedi i poboljša.

“Tu prije svega mislim na rekonstrukciju stadiona, izgradnju sportskog kompleksa Otoka, izgradnju novih poligona za male sportove i trim staze” – zaključio je Smolović.

Za najboljeg trenera izabran je Darko Prebiračević iz Odbojkaškog kluba "Jedinstvo", koji je u prošloj godini bio dio stručnog štaba reprezentacije Crne Gore na Evropskom prvenstvu.

Najbolji mladi sportista je Aldin Mušović, prvotimac Fudbalskog kluba "Jedinstvo" i kadetski reprezentativac Crne Gore, dok je najbolji sportski radnik Veljko Bošković međunarodni fudbalski sudija.

edinnagrada1

Erović i Smolović, foto: Opština BP

U ime nagrađenih dobitnika zahvalio se najbolji sportista u 2019. godini Bijelog Polja atletičar Edin Erović.

“Priznanje je posebno značajno, zato što je Bijelo Polje grad sporta i velika je čast biti najbolji među najboljima. Zahvaljujem se Opštini Bijelo Polje na kontinuiranoj podršci koju meni i mom klubu pruža od kad se bavim oviim sportom. Takođe rezultate koje sam postigao ne bih mogao ostvariti bez podrške moje porodice” – kazao je Erović.

Predsjednica Košarkaškog kluba “Jedinstvo 1950” Slavica Pantović se takođe zahvalila Opštini na podršci u radu uz poruku da je nagrada obaveza da klub u narednom periodu radi još bolje i ostvaruje bolje rezultate.

Nagrađeni su istaknuti mladi sportisti: Marija Femić, Boško Nišavić (RK Jedinstvo), Gordana Madžgalj, Milan Rovčanin (OK Jedinstvo), Amira Suljević (AK Jedinstvo), Filip Božović (BK Bijelo Polje), Matija Kovačević (BK Fenix), Ajna Spahić, Zana Spahić (STK Jedinstvo), Ibrahim Avdić, Almin Ljušković (DŽK Favorit),  Kristina Milićević, Nikola Šćekić (DŽK Jedinstvo), Dražen Madžgalj, Darija Tomović (KK Jedinstvo 1950) i Zerina Ličina (Karate Klub Jedinstvo).

"Komisija za izbor najboljih u 2019.godinu je takođe donijela odluku da priznanje za doprinos razvoju paraolimpijskog sporta dobije Adnan Kujović – paradžudista, dok će posthumna priznanja za doprinos razvoju sporta pripala su Veselinu - Bukalu Vojinoviću i Velimiru Vladu Femiću” , kazao je direktor Centra za sport i rekreaciju Marko Maslovarić.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.