Zbog brze vožnje sankcionisan čak 431 vozač tokom vikenda
ilustracija

Nastaviće sa represivnim aktivnostima

Zbog brze vožnje sankcionisan čak 431 vozač tokom vikenda

Službenici saobraćajne policije su prethodnog vikenda, pored redovnih poslova i zadataka iz svoje nadležnosti, vršili pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju, sa posebnom pažnjom na kontrolu vozača koji upravljaju vozilom brzinom većom od dozvoljene, kako u naseljenim mjestima, tako i van naselja.

Zbog počinjenih prekršaja po ovom osnovu, tj. prekoračenja dozvoljene brzine, samo tokom izvođenja akcije, u skladu sa Zakonom, registrovan je i sankcionosan čak 431 vozač - saopštila je Uprava policije.

Policijski službenici će, najavljuju iz UP, i u narednom periodu, nastaviti sa preventivnim ali i represivnim aktivnostima i pojačanim kontrolama učesnika u saobraćaju, sa posebnim akcentom na one prekršaje koje vozači najčešće ponavljaju, kao što su – upravljajanje vozilom pod dejstvom alkohola, prekoračenje dozvoljene brzine,  vožnja uz korišćenje mobilnog telefona, vožnja bez korišćenja sigurnosnog pojasa, i sl. 

Pored brojnih apela, pokušaćemo i na ovaj način da utičemo na neodgovorne vozače, kako bi  u konačnom, smanjili broj saobraćajnih nezgoda sa najtežim posljedicama - zaključuju iz policije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.