DPS Cetinje

DPS Cetinje Demokratama

"Politikanstvo i pokušaj manipulacije"

Lokalni vođa Demokrata po već oprobanom običaju ponovo pokušava obmanuti javnost izvrćući činjenice, a sve u nedostatku političkih argumenata i ideja za razvoj Cetinja., navodi se u reagovanju OO DPS Cetinje na saopštenje odbornika Demokrata, Danila Mrvaljevića.

"Dobro zna lokalni vođa Demokrata da je čitav proces Javnog poziva za davanje u zakup kompleksa "Gornjeg Oboda" od samog početka - od septembra prošle godine bio transparentan, u skladu sa zakonom i po visoko postavljenim kriterijumima i da nijesu tačne tvrdnje da nije bilo dovoljno vremena da se odbornici upoznaju sa predloženim ugovorom i dokumentacijom", kazali su iz DPS-a Cetinje.

Naglašavajući da lokalni vođa Demokrata zna da bi se odlaganjem rasprave ušlo u proces blokade čitavog postupka što je, očigledno, bio njegov i cilj njegove partije.

Navodeći da donošenje Odluke o davanju saglasnosti na zaključenje Ugovora o davanju kompleksa "Gornjeg Oboda" u zakup na period od 30 godina, predstavlja čin kojim su odbornici Demokratske partije socijalista pokazali odgovornost prema gradu i njegovim građanima.

"Time smo pokazali da je bila opravdana odluka uprave grada da preusmjeri dio novca iz pojedinih projekata iz Programa razvoja Prijestonice Cetinje za kupovinu Oboda, jer je to jedna od velikih razvojnih šansi ovog gradaKazali su iz ove partije.

Dodajući da lokalni vođa Demokrata takođe dobro zna da će, prema predloženom ugovoru, investitor platiti godišnji zakup od 660 hiljada eura i 10 odsto od godišnjeg neto profita, za prostor koji su kako je rekao, do skoro bili spremni da izdaju i za jedan euro kako bi valorizovali njegovu vrijednost.

"Da će uložiti najmalnje 10 miliona eura za prve dvije i po godine investicije i da će zaposliti 100 radnika, takođe za prve dvije i po godine ugovora. I ono što je najznačajnije u ovom trenutku je da se lokalna uprava kroz ovaj aranžman maksimalno zaštitila, jer u slučaju da ne dođe do potpisivanja ugovora do 9.aprila, bile bi aktivirane garancije od 400 hiljada eura naplative na prvi poziv, do čega vjerujemo neće doći", kazali su iz OO DPS Cetinje.

Ističući da Odluku o davanju saglasnosti na zaključenje Ugovora donijeli su odbornici kojima je interes građana Cetinja na prvom mjestu, a ne oni koji se bave politikanstvom i samo se deklarativno zalažu za njihovo dobro.

Iz DPS-a kažu da su to kolege iz opozicije pokazale i ovoga puta kada su napustili skupštinsko zasijedanje, odbivši da raspravljaju i glasaju o ovom veoma značajnom dokumenti, pritom, znajući i sami da bi ga morali podržati.

"A to što opozicija ne prisustvuje sjednicama lokalnog parlamenta i ne čita materijale ne treba da bude problem Demokratske partije socijalista. Oni će te stvari morati objasniti biračima kada za to dođe vrijeme. Isti Danilo Mrvaljević - lokalni vođa Demokrata, "pobjegao" je sa zajedničke sjednice Odbora za finansije i statut i propise, nemoćan pred argumentima koje smo mu pokušali prezentovati. Da se radi o čistom politikanstvu i pokušaju manipulacije, pokazuje i odnos Demokrata prema ovoj odluci. Jer, kao što prije tri godine u Skupštini Crne Gore nijesu podržali Zakon o Prijestonici, tako su i ovoga puta "pobjegli" iz lokalnog parlamenta izbjegavajući da učestvuju u kreiranju ove značajne odluke i doprinesu razvoju i boljitku našeg grada i građana", navode iz DPS-a.

Dodajući da će Odbornici Demokratske partije socijalista i gradska uprava će i ubuduće nastaviti da rade za dobrobit građana Cetinja, a o povjerenju u nečiju politiku isti građani će se vrlo brzo izjasniti.

"A lokalni vođa Demokrata svojim saopštenjima i komentarima pokazuje da u životu nije privrijedio ni jedan euro, jer da jeste ne bi investitorima postavljao tako "nebulozne uslove poslovanja". I zato ga još jednom pozivano da, umjesto što izvrće činjenice, preispita svoje političke stavove i da predloži neku ideju vezanu za razvoj Cetinja, ili pak da iznese stav o najvažnijim političkim pitanjima. Ne može zato što ih nema!", zaključuju iz DPS cetinje.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.