SNP: Šehović da bude efikasan u slučaju direktorice Bojanić-Lalović

SNP: Šehović da bude efikasan u slučaju direktorice Bojanić-Lalović

"Očaj zbog situacije u kojoj su se našli pripadnici vlasti više ni ne pokušavaju da sakriju. Najnoviji "biseri" njenih čelnika ući će u istoriju kao obavezno štivo u proučavanju odnosa diktature prema sopstvenom narodu i neistomišljenicima", navodi se u saopštenju SNP-a.

Juče su, primjera radi, kako podsjećaju iz ove partije članovi "Beogradskog sindikata", najpopularnije rep grupe na prostorima bivše Jugoslavije, vraćeni sa graničnog prelaza sa Crnom Gorom. Policija im nije dozvolila ulazak jer su namjeravali da prisustvuju večerašnjoj litiji u Podgorici.

"U zemlji apsurda, kakva je Crna Gora, svega smo se nagledali, ali zašto smeta pjesma "Sviće zora"? Zar se zbog pjesme nekome u 21. vijeku može zabraniti ulazak u državu? Čemu strah? Ko se plaši stihova: "Preci nas zovu da vratimo slobodu,stopu po stopu, svedočimo slogu"?Kome smetaju rime "Vojska đedova i unuka sa nama korača, obavezuje da naša sva dela budu časna"", pitaju iz SNP-a.

Kako ističu u saopštenju direktor Uprave policije poziva građane da denunciraju i prijavljuju svoje rođake, komšije i prijatelje koji na društvenim mrežama daju podršku litijama i najavljuju svoje prisustvo na njima.

"Na taj način, vraća se verbalni delikt u našu i onako tužnu realnost.Oživjele su scene iz poznatih filmova Živka Nikolića koji su izlagali ruglu stanje u koje su komunističke vlasti dovele svoje građane. Nažalost, ovih dana u Crnoj Gori gledamo slične događaje. Od tada smo postali višestranačka demokratija i kandidat za članstvo u EU, ali naši rukovodioci dalje od kumrovačkih metoda vladanja nisu odmakli. Juče smo saznali i da je u Podgorici održan skup podrške državi, tj. vlasti, koji su pratile poruke netrpeljivosti i mržnje i prijetnje prema učesnicima litija, Mitropoliji crnogorsko-primorskoj i opozicionim poslanicima. Ova grupica ostrašćenih fanatika nazivala je svoje sunarodnike drugačijeg mišljenja izdajicama, a njihovo učešće u opštenarodnim, mirnim molitvenim šetnjama sramotnim. I sve to možemo podnijeti, pa donekle i naći razumijevanja za ove zabludjele ljude, ali tražimo objašnjenje zašto je jednom ovakvom skupu prisustvovala direktorica podgoričke Gimnazije?U vrijeme dok se prosvjetnim radnicima sugeriše da ne smiju uzimati učešća u litijama, a protiv pojedinih pokreću i disciplinski postupci, gospođa Bojanić-Lalović podržava borbene pokliče protiv svojih sugrađana", kažu iz SNP-a.

SNP je tražio od ministra prosvjete Damira Šehovića da i u ovom slučaju bude brz i efikasan kao u slučaju nastavnice Rade Višnjić i odgovori da li u djelovanju  ima elemenata za pokretanje disciplinskog postupka.

"Pitanje moralne odgovornosti ostavljamo savjesti pomenute gospođe, a roditeljima gimnazijalaca savjetujemo da razmisle da li je ovo osoba koja njihovu djecu može da usmjeri na prave životne puteve", saopšteno je iz SNP-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.