Orlandić poručio svešteniku iz Velike plane: Jača je Crna Gora od vas, uvezenih “vikend ratnika”
Mićo Orlandić

Orlandić poručio svešteniku iz Velike plane: Jača je Crna Gora od vas, uvezenih “vikend ratnika”

"Nastavlja se sijanje mržnje od pojedinih neodgovornih “sveštenika”. Ovaj poslednji, Popović, je došao iz Velike Plane da proklinje po Crnoj Gori. Naravno, i njemu će građanska Crna Gora, kao i svima onima koji propagiraju mržnju i koji manipulišu intimnim vjerskim osjećanjima, reći putuj igumane i ne brini za manastire", navodi se u saopštenju potpredsjednika SD-a Mića Orlandića.

"Jača je Crna Gora od vas, uvezenih “vikend ratnika”. Vaše nam usluge ne trebaju, jer smo vidjeli kako ste 90-tih “usrećili” naše komšije iz bivše nam domovine koje ste takođe “branili”, istakao je potpredsjednik Socijaldemokrata Crne Gore Mićo Orlandić. 

Ističe da ne zaslužuje ni Popović kao ni oni koji su mu te noći aplaudirali nakon sramne izjave, da im se posveti ni sekund pažnje.

Ali imamo obavezu da našim gradjankama i gradjanima koji na protestima iskazuju na civilizovan način svoje nezadovoljstvo još jednom ukažemo na potencijalnu opasnost da budu samo orudje u rukama onih koji žele da ostvare nedosanjani višedecenijski san o urušavanju temeljnih vrijednosti samosvjesne, gradjanske, multietničke, sekularne i antifašističke Crne Gore.

Poštovani prijatelji, ovi “pripejd sveštenici” će ko zna kad više doći u našu zemlju, a mi ćemo svi zajedno bez obzira na različita mišljenja oko odredjenih pitanja, ostati u našoj kući Crnoj Gori da složno i drugarski gradimo njenu bolju sadašnjost i budućnost.

Građanska Crna Gora, koja po nama u SD nema alternativu, je najveća vrijednost za koju smo se izborili, zbog čega ne smijemo dozvoliti nikom, nezavisno da li oblači mantiju ili odijelo da je ugrozi”, zaključio je Orlandić.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.