Greška na kruzeru: Pustili 23 putnika bez testa na koronavirus
Ilustracija

Greška na kruzeru: Pustili 23 putnika bez testa na koronavirus

Vlada Japana dozvolila je iskrcavanje 23 putnika sa kruzera "Dajmond princes" bez ponovljenog testiranja po isteku dvonedjeljnog karantina.

Japanski ministar zdravlja Kacunobu Kato se izvinio za propust.

"Duboko žalim zbog naše greške. Učinićemo sve da ne ponovimo sličnu grešku", rekao je on novinarima, prenosi Kjodo.

Istovremeno se ispostavilo da je jedna putnica, Japanka, po napuštanju broda bila pozitivna na koronavirus.

Ona se iskrcala sa broda usidrenog kod Jokohame u srijedu nakon dvonedeljnog karantina, ali je na novom testu u prefekturi Točigi utvrđeno da je pozitivna na koronavirus.

Ministarstvo zdravlja je saopštilo da će ponovo testirati 23 putnika koji su se iskrcali sa broda u srijedu i četvrtak. Oni su poslednji put testirani prije 5. februara i japansko ministarstvo pokušava da dopre do njih kako bi ponovo bili testirano.

"Duboko se izvinjavamo za situaciju izazvanu našim previdom", rekao je Kato na konferenciji za novinare i najavio da će nadležni preduzeti sve neophodne mjere kao što su dvostruke provjere da bi se spriječio recidiv, prenosi Rojters.

Kruzer sa 3.700 putnika i članova posade, bio je u karantinu od 3. februara.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.