Đukić: Želio sam da pomognem ruskom generalu, u ribolovu sam na Kamčatki
Foto: Printscreen

Đukić: Želio sam da pomognem ruskom generalu, u ribolovu sam na Kamčatki

Bivši ruski počasni konzul Borivoje Đukić u objavi na Fejsbuku potvrdio je da je trebalo da preuzme pošiljku lažnih IPA iskaznica, ali tvrdi da je želio da učini uslugu neimenovanom ruskom generalu jer su "naše značke boljeg kvaliteta i neuporedivo jeftinije".

Podsjećamo, prema pisanju Pobjede, crnogorska granična policija pronašla je i zaplijenila 100 lažnih znački Međunarodne asocijacije policajaca (IPA), ilegalno transportovanih u Crnu Goru koje je, kako se sumnja, trebalo da preuzme ruski počasni konzul Borivoje Đukuć.

Kako prenosi Pobjeda, Đukić tvrdi da je član Međunarodne policijske asocijacije od 2017. i da ima počasne značke crnogorskog i ruskog odsjeka.

"S obzirom da su naše CG značke boljeg kvaliteta od RUS znački i neuporedivo jeftinije, ruski general IPE-e me zamolio da mu pronađem firmu GOSI (BGD) koja se bavi reklamnim materijalom i izrađuje predmetne značke, upaljače, hemijske olovke, ordenje... Što sam ja sa uvažavanjem i u duhu uzajamnih dobrih odnosa prihvatio", kaže nekadašnji ruski počasni konzul Đukić kojem je Crna Gora, zbog učestvovanja u osnivanju političke stranke i time kršenja Bečke konvencije, uskratila saglasnost.

Đukić ističe da je informacija koja se pojavila u Pobjedi "objava evroatlantskih satanista" i naglašava da nije pobjegao iz Crne Gore već da je otputovao u Rusiju da bi bio u ribolovu na Kamčatki.

Planirajući putovanje u Rusiju, zamolio je vlasnika jedne beogradske kompanije da mu nekako dostavi značke koje bi sa sobom ponio u Moskvu.

"General IPA Moskve me znajući za moje putovanje samo zamolio da mu još jednom izađem u susret i donesem predmetne značke. Tako da sam ja zamolio vlasnika renomirane firme GOSI da mi ih nekako dostavi 19-tog februara u PG s obzirom na to da idem na put 20-tog ujutro, sto je on i uradio putem autobuskog prevoznika Božur", objašnjava Đukić i tvrdi da je protiv njega podignuta lažna hajka i da su mu istražitelji pretresali stan.

Na kraju svog obraćanja, kako prenosi Pobjeda, Đukić ističe da je ponosan što brani svetinje i poručuje da će 10. marta doći u Crnu Goru.

"Osjećam se ponosnim što branim svetinje od vas avetinje, stidite se svojih postupaka vi koji još obraza imate, a vi koji ste ga izgubili podsjećam vas da Đukići nikome krv nijesu dužni ostali a kamoli što drugo", poručio je Đukić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.