Spas za imunitet: Tonik koji liječi infekcije, bakterije, parazite
Ilustracija

Spas za imunitet: Tonik koji liječi infekcije, bakterije, parazite

Tajna efektivnosti ovog tonika je u kombinaciji od prirodnih, svježih i visokokvalitetnih proizvoda. Sastoji se od moćnih i korisnih sastojaka, a tajna efektivnosti ovog tonika je u kombinaciji od prirodnih, svježih i visokokvalitetnih proizvoda. Većina njih se vijekovima koristi zbog različitih ljekovitih svojstava.

Pogledajte sastojke ljekovitog tonika, koji ubija infekcije u tijelu:

Kurkuma – štiti od raka, poboljšava zdravlje srca, poboljšava zdravlje mozga, pomaže kod depresije, pročišćava tijelo, smanjuje upale i predstavlja odlično antimikotičko i antibakterijsko sredstvo.

Đumbir – poboljšava zdravlje srca, proces varenja, eliminiše mučnine, djeluje protivupalno, antimikotički, smanjuje bolove u mišićima, smanjuje šećer u krvi.

Bijeli luk – reguliše krvni pritisak, poboljšava sportske rezultate, pun je antioksidansima, on je antibiotik, antimikotik, efektan protiv mnogih bolesti, poboljšava zdravlje srca i kostiju.

Luk – podstiče proizvodnju dobrog holesterola, jača imunitet, snažan je antibiotik, štiti od slobodnih radikala, reguliše šećer u krvi, smanjuje upale u organizmu.

Ren – otvara sinusne kanale, štiti od raka, pomaže kod prehlada i gripa, odličan je antibiotik, pomaže kod liječenja mokraćnih puteva.

Jabukovo sirće – smanjuje holesterol, drži šećer u krvi pod kontrolom, bori se sa bolovima u grlu, čisti zapušen nos, poboljšava varenje, pospješuje mršavljenje, povećava nivo energije, spriječava moguće grčeve u nogama.

Sastojci za tonik:

2 supene kašike kurkume,

¼ šolje izrendanog đumbira,

¼ šolje sitno isjeckanog bijelog luka,

¼ šolje sitno isjeckanog luka,

2 supene kašike izrendanog rena,

2 komada svježih ljutih paprika,

680 g jabukovog sirćeta (uvijek koristite organsko).

Priprema:

Sve sastojke pomiješajte u posudi, osim sirćeta.

Smjesu prebacite u teglu i nalijte sirće.

Teglu dobro zatvorite i dobro promućkajte.

Teglu držite na hladnom i suvom mjestu tokom 2 nedjelje.

Nakon toga procjedite i i dobro iscjedite.

Uzimajte po 1 supenu kašiku svaki dan za jačanje imunog sistema.

Povećavajte dozu svakog dana, dok stignete do 1 šolje dnevno.

Kod ozbiljnijih bolesti ili infekcija, uzimajte 1 supenu kašiku tonika 5-6 puta dnevno.

 

Izvor: Alo.rs

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.