Komentari na portalu vode do ubice?
Sa mjesta ubistva

Likvidacija Roganovića u Herceg Novom

Komentari na portalu vode do ubice?

Novljanin Miloš Đuričković uhapšen je zbog sumnje da je umiješan u ubistvo sugrađanina Šćepana Roganovića, koji je ubijen 13. februara na stepenicama kod Kanli kule u Herceg Novom.

Policija vjeruje da su u ubistvu učestvovale još najmanje dvije osobe, koje su identifikovane, ali su trenutno nedostupne istražnim organima.

Iako je ubistvo rasvijetljeno, iz policije ne žele da iznose više detalja o tome jer je u toku prikupljanje materijalnih dokaza kako bi podnijeli krivične prijave protiv više lica.

Prema saznanjima „Dana“, u srijedu su privedene tri osobe za koje se sumnja da imaju veze sa ubistvom Roganovića, a policija raspolaže i informacijom o mogućem nalogodavcu ovog zločina. Inspektori veruju da iza ovog ubistva stoji jedna kriminalna grupa iz Herceg Novog.

Policiji su u rješavanju ovog slučaja pomogli i tragovi pronađeni na zapaljenom motoru, a u toku je prikupljanje i drugih materijalnih dokaza kako bi bili procesuirani svi učesnici u likvidaciji.

Kako je „Dan“ nedavno pisao, policija ispituje i ko je postavio sporne komentare ispod teksta o ubistvu Novljanina Šćepana Roganovića na jednom crnogorskom portalu.

Jedan od komentara je postavljen pod skrivenim imenom, a osoba koja ga je objavila navela je inicijale onih koje smatra umiješanim u likvidaciju Roganovića. U komentaru se apeluje na hercegnovsku policiju da djeluje i usmjeri istragu u pravcu osobe čiji su inicijali objavljeni u prepisci.

„Danu“ je iz policije potvrđeno da su pojedine osobe koje se pominju u komentarima saslušane i da su ispitivane na poligrafu. Nakon toga su puštene na slobodu.

Zasad nepoznata osoba je prošlog četvrtak presrela Šćepana Roganovića kod Kanli kule i pucala u njega. Kako je utvrđeno istragom, napadač je Roganovića pogodio hicem iz pištolja dok se spuštao niz stepenice. Kada ga je ranio, ubica je iz trka ispalio još nekoliko hitaca u njega. Očevici su ispričali inspektorima da se ubica kretao velikom brzinom. Istražitelji sumnjaju da je ubica imao pomagače koji su mu pomogli da pobjegne nakon što je izvršio zločin, a navodno je bio i maskiran.

Ubijeni Novljanin je brat od strica Vladimira Roganovića, koji je 21. decembra 2018. ubijenu Beču, a u evidencijama policije bio je označen kao osoba bliska „kavačkom klanu“. Sa njim je tada bio Nikšićanin Stefan Vilotijević (22), koji je teško ranjen u toj pucnjavi. Roganović je četrnaest dana pre ubistva napustio spuški zatvor. Sumnja se da su organizatori ubistva pratili njegovo kretanje.

Dan

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.