Podignuta optužnica protiv 14 osoba zbog šverca droge
ilustracija

Podignuta optužnica protiv 14 osoba zbog šverca droge

Specijalno državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv braće Radovana i Petra Mujovića i još dvanaest lica zbog šverca narkotika. Optužnica je dostavljena Višem sudu u Podgorici na razmatranje, a ročište za kontrolu optužnog akta biće zakazano u zakonskom roku, potvrdila je za „Dan” portparol Višeg suda Aida Muzurović.

U policijskoj akciji koja je sprovedena u Nikšiću krajem avgusta prošle godine, osim braće Mujović, uhapšeni su i Aleksandar Đurđevac i Milena Kankaraš, zbog sumnje da su pripadnici organizovane kriminalne grupe koja se bavila švercom droge i iznudama. Svi uhapšeni su poslednjih mjeseci po nalogu SDT-a bili pod prismotrom policije zbog distribucije narkotika, piše Dan.

Nikšićka policija, u saradnji sa Specijalnim policijskim timom, izvela je akciju koja je okončanau večernjim satima, kada su se njihova vozila pod rotacijom uputila u pravcu zgrade Specijalnog tužilaštva u Podgorici.

Navodno su braća Mujović duže vremena bliski „kavačkom klanu” iz Kotora, a na nikšićkim ulicama bili su prepoznatljivi po luksuznom automobilu „porše”, koji vrijedi preko 100.000 eura, navodi list.

Prema nezvaničnim saznanjima, Radovan Mujović je odranije poznat bezbjednosnim organima i označen je kao bezbjednosno interesantno lice.

Hapšen je i krivično gonjen više puta, a prema aktima tužilaštva, našao se na spisku za likvidaciju kriminalnih organizacija ko]e su, prema spisima tužilaštva, formirali Kotoranin Igor Vukotić, Nikšićanin Ranko Radulović i albanski državljanin Erogen Brajović. On je hapšen početkom prošle godine zbog ilegalnog posjedovanja oružja, a ranije i zbog prijetnji sugrađaninu Zoranu Kruškonji (37), koji je s njim bio u istražnom zatvoru.

Mujović i Aleksandar Đurđevac uhapšeni su u januaru prošle godine prilikom racije u jednom nikšićkom lokalu. Tada je iz Uprave policije saopšteno da su u ugostiteljskom objektu u Nikšiću pronašli odbačeni pištolj „CZ para” kalibra 9mm sa okvirom u kojem se nalazilo osam metaka, podsjeća Dan.

Kriminalističkom obradom policijski službenici su došli do sumnje da pronađeno oružje pripada bezbjednosno interesantnom licu P.M. (29) iz Nikšića, koji je, kako se sumnja, kada je primijetio policijske službenike pištolj dodao AL). (21) iz Nikšića, koji je pištolj odbacio saopšteno je tada iz Uprave policije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.