Korona virus: Crnogorski državljanin na kruzeru se osjeća dobro, očekuje iskrcavanje
Foto:Tanjug/AP

Japan

Korona virus: Crnogorski državljanin na kruzeru se osjeća dobro, očekuje iskrcavanje

Moj unuk je dobro, kazao je za Pobjedu djed crnogorskog državljanina koji se nalazi u karantinu na kruzeru "Dajmond princes", a za kojeg je objavljeno da je zaražen koronavirusom.

Vaso Mrdak kontaktirao je Pobjedu i rekao da je juče oko 15 i 30 razgovarao sa unukom Stefanom, koji na kruzeru radi kao kuvar, da mu je on saopštio da je dobro. 

"Rekao mi je da se osjeća odlično, da su danas iskrcani svi putnici, a da sjutra počinje iskrcavanje posade. Razgovarao je sa svima iz porodice i rekao da je dobro", rekao je Mrdak juče za Pobjedu i dodao da su ranija tri nalaza pokazala da njegov unuk nema koronavirus. 

Iz Instituta za javno zdravlje saopšteno je da je tokom jučerašnjeg dana u IJZ je prispjela informacija da je laboratorijski dokazano inficiranje novim sojem virusa kod crnogorskog državljanina koji je bio dio posade broda „Dajmond princes“.

"Prema trenutno dostupnim informacijama pacijent će biti prebačen u nadležnu bolnicu na kopnu gdje će po do sadašnjoj praksi biti zadržan do potpunog oporavka i ozdravljenja. Institut je u kontinuiranoj komunikaciji sa Ministarstvom vanjskih poslova i prati zdravstveno stanje oboljelog. Takođe stalna komunikacija je uspostavljenja i kroz kanale predviđene Međunarodnim zdravstvenim pravilnikom (IHR). O novim informacijama javnost će biti blagovremeno obaviještena",  naveli su iz Instituta.

Srpsko Ministarstvo spoljnih poslova ranije je saopštilo da je crnogorski državljanin, na kruzeru koji se nalazi u Japanu, pozitivan na koronavirus, te da zbog toga neće moći da bude prevezen italijanskim specijalnim letom za evakuaciju. 

I iz crnogorskog Ministarstva vanjskih poslova potvrdili su da je crnogorski državljanin testiran pozitivno na koronavirus.

"U telefonskom razgovoru rekao da se osjeća dobro. Očekuje se da uskoro bude prebačen sa broda u bolnicu na kopnu, u Japanu. O novim informacijama koje se odnose na to u kojoj će bolnici biti smješten, javnost će biti naknadno obaviještena", naveli su iz MVP. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.