Durmitorski zimski dani: Šetnja i čajanka za učesnike (FOTO)
Foto: Nacionalni parkovi CG

Promotivni događaj

Durmitorski zimski dani: Šetnja i čajanka za učesnike (FOTO)

U saradnji sa Turističkom organizacijom Žabljak u Nacionalnom parku Durmitor organizovan je promotivni događaj "Durmitorski zimski dani". Promotivna šetnja na krpljama na uređenoj stazi od Ski centra Savin kuk do Crnog jezera, organizovana je za učesnike 23. Međunarodnog naučno-stručnog skupa „Informacione tehnologije“, 18. februara 2020. godine.

21. februara organizovana je edukativna šetnja za učenike osnovne škole "Dušan Obradović" na krpljama poljanom Ravni Žabljaka do upravne zgrade Nacionalnog parka Durmitor gdje je za osnovce organizovana tradicionalna čajanka i degustacija čajeva napravljenih od ljekovitih bilja sa područja Durmitora. Oni su imali prilike da se upoznaju sa prirodnim i kulturnim vrijednostima nacionalnog parka.

"U NP Durmitor postoji uređena staza za hodanje na krpljama od Ski centra Savin kuk do Crnog jezera. Markirana je zimskom markacijom i pogodna za korisnike svih uzrasta. Hodanje ovom stazom predstavlja uzbudljiv spoj rekreacije, sporta i prirode, koji pruža mogućnost drugačijeg doživljaja prirode Durmitora zimi. Krplje se mogu iznajmiti u Centru za posjetioce NP Durmitor u Upravnoj zgradi Parka", kaže se u saopštenju Nacionalnih parkova.

UztoplicajispredUpravnezgradeNPDurmitor

Foto: Nacionalni parkovi Crne Gore

Iz NP su istakli da se može pješačiti edukativnom stazom oko Crnog jezera ili posjetiti Prirodnjačku zbirku u Centru za posjetioce. Takođe kako oni napominju u sklopu Centra postoji bogato opremljena suvenirnica sa ručnim radovima i predmetima izrađenih od lokalnih proizvođača.

U parku su ponosni na činjenicu da su ove zime tokom januara park posjetile tri grupe turista iz Grčke i Rusije i koji su splavarili Tarom u organizaciji lokalnih turističkih agencija, i da je na ovaj način zaživjela ponuda splavarenja Tarom u zimskim uslovima, iako je to do sada bilo rezervisano za ljetnje uslove.

DurmitorskizimskidaniuNPDurmitorucesniciseminara

Foto: Nacionalni parkovi Crne Gore

"Prirodne vrijednosti i rijetkosti ovog zaštićenog područja prepoznate su kako na nacionalnom tako i na međunarodnom nivou. NP Durmitor sa kanjonom rijeke Tare od 1980. godine se nalazi na UNESCO-voj Listi svjetske prirodne i kulturne baštine", zaključuje se u saopštenje.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.