Premijer održao sastanke sa CEMI i CRVNO  u sklopu Saveza za Evropu, cilj jačanje integracija u EU
Foto: Vlada CG

Premijer održao sastanke sa CEMI i CRVNO u sklopu Saveza za Evropu, cilj jačanje integracija u EU

Više važnih pitanja u cilju proaktivnijeg pristupa u evropskim integracijama otvoreno je na današnjim sastancima predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića i predstavnika Centra za monitoring (CEMI) i Centra za razvoj nevladinih organizacija (CRNVO).

Na sastancima koji Premijer vodi u okviru Saveza za Evropu predložene su aktivnosti u cilju bržeg napretka ka putu cilja članstva u EU i posticanja boljih rezltata u cilju jačanja vladavine prava, nezavisnosti i transparentnosti institucija kao i samog jačanja procesa evropskih integracija, saopšteno je iz premijerovog kabineta.

Tokom razgovora Premijera sa predstavnicima CEMI-ja na čelu sa predsjednikom organizacije Zlatkom Vujovićem posebna pažnja istaknuta je u pronalaženju rešenja važnih za snaženje povjerenja u izborni proces.

Sa direktoricom CRVNO-a i njenim saradnicima razgovarano je o jačanju povjerenja između Vlade i civilnog sektora.

"Vlada, koja je na čelu sa premijerom Markovićem pokrenula Savez za Evropu, želi sa relevantnim društvenim i političkim akterima razgovor o mogućim rješenjima kojima će se prevazići podjele u društvu kako bi se ostvario naš nesporan cilj – puna integracija Crne Gore u EU. Interes Vlade je svakako i veće povjerenje, bolja saradnja i rezultat koji iz toga treba da proistekne", navodi se u saopštenju Vlade.

Osim pomenutih sastancima je prisustvovala Ministarka javne uprave Suzana Pribilović i glavni pregovarač sa EU Aleksandar Drljević.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.