Australija: Majka objavila snimak dječaka koji želi da se ubije zbog zadirkvinja u školi (VIDEO)
Kvejden Bils, Foto: Screenshot

Dobija podršku čitavog svijeta

Australija: Majka objavila snimak dječaka koji želi da se ubije zbog zadirkvinja u školi (VIDEO)

U videu koji je njegova majka objavila, devetogodišnji Kejden Bejls joj govori da želi da umre jer ga stalno maltretiraju zbog njegovog zdravstvenog stanja.

Srceparajući video dječaka iz Australije postao je viralan nakon što ga je majka objavila na društvenim mrežama. Kejden na snimci plače dok govori o tome kako ga zadirkuju zbog njegovog invaliditeta, prenose svjetski mediji, prenosi Buka.

Majka je zatražila savjet kako da se nosi sa maltretiranjem koje njen sin svakodnevno doživljava u školi, zbog čega je očajan i ima suicidne misli.

"Sad ću da umrem... daj mi nož, ubiću se. Daj mi nož da ga zabijem u srce. Samo me gledaj", govori on u videu snimljenom iz majčinog auta.

Kasnije dodaje: "Želim da me neko ubije...Želim da umrem."

Dječakova majka, Jarak, kaže: "Evo do čega zadirkivanje dovodi", objašnjavajući da mora stalno da ga "drži na oku zbog pokušaja samoubistva".

Video je nastao kada je majka došla po sina pred školu i vidjela jednog učenika kako ga tapše po glavi i ismijava ga zbog visine. "Dotrčao je do auta u histeriji jer ne želi da ja pravim scenu u školi ."

"Zvala sam školu," dodala je. "Nekoliko puta. Ali svaki put je tu neko novo dijete koje nije upoznato sa Kejdenovim stanjem."

Kejden je rođen sa genetskim stanjem koje utiče na rast.

Njegova majka kaže da želi da roditelji edukuju svoju djecu o posljedicama zadirkivanja i da podignu svijest o invaliditetu.

Video je pogledan više od sedam miliona puta nakon objave u srijedu, a podijeljen je više stotina hiljada puta i privukao je pažnju širom svijeta.

Među mnogobrojnim porukama podrške dječaju i njegovoj porodici je i ona koju je poslao Hju Đžekmen.

Ragbi tim australijskih aboridžina takođe je imao poruku za Quadena i pozvali ga da ih predvodi na terenu prije utakmice u subotu.

"Znamo da prolaziš kroz težak period sada, ali momci su tu, mi ti čuvamo leđa".

Majka se zahvalila svima koji su poslali poruke podrške. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.