Bošković u posjeti Baru, najavio rješavanje stambenog pitanja za zaposlene u VCG
Dušan Raičević i Predrag Bošković Foto: Vlada CG

Sastanak održan sa predsjednikom opštine

Bošković u posjeti Baru, najavio rješavanje stambenog pitanja za zaposlene u VCG

Ministar odbrane Predrag Bošković posjetio je Mornaricu Vojske Crne Gore i u okviru radne posjete razgovarao sa predsjednikom opštine Dušanom Raičevićem.Na sastanku sa Ministrom odbrane bilo je riječi o planovima i aktivnostima koji će se odvijat u narednom periodu.

Bošković je napomenuo da je pred vojskom i izazov u vidu valorizacije naslijeđenih sredstava.

"Razgovarali smo o mogućnostima generisanja svih snaga i potencijala koje Crna Gora ima kada je u pitanju Jadransko more, Lučka kapetanija, Uprava pomorske sigurnosti, Granična policija. Sve to zajednički moramo sagledavati, kako bi sistem bio što efikasniji i moderniji, spreman da odgovori na savremene izazove", izjavio je Bošković.

Ministar je izjavio da je plan da se komanda Mornarice u narednom periodu preseli u kasarnu "Pero Ćetković". Istakao je da će time isteći potreba za tim objektom.

Bošković je naglasio da veliki fokus VCG mora biti usmjeren ka izgradnji stambenih objekata za pripadnike vojske i njihove porodice.

rupa

Foto: Vlada CG

"'Imajući na umu da nam je u Baru veliki broj pripadnika VCG, koji su tu radno angažovani, a da su im porodice u drugim gradovima na primorju, logično je da njima pokušamo da obezbijedimo da budu stacionirani u ovoj opštini. Ranije smo za stabenu zgradu definisali jednu loakciju, takozvanu Popović ekonomiju. Medjutim, to mjesto je opterećeno restitucijom i ostavinskim postupcima, što je usporilo realizaciju projekta. Sada smo sa predsjednikom opštine dogovarali alternativnu lokaciju, pa sam siguran da ćemo u drugoj polovini ove godine i to pitanje početi da rješavamo", saopštio je Ministar odbrane.

Predsjednik opštine Bar je istakao da je sastanak sa Ministrom odbrane dokaz kontinuirane i dobre saradnje. Naglasio je da MO ima punu podršku opštine kada su u pitanju saradnja i sprovođenje aktivnosti posebno u vidu rešavanja stambenog pitanja zaposlenih.

red

Foto: Vlada CG

"Smatram da zajedničkim djelovanjem možemo da idemo u pravcu rješavanja životnog pitanja pripadnika Vosjke Crne Gore i da pružimo punu podršku toj inicijativi u nadi da ćemo već u toku ove godine moći da stvorimo sve pravne pretpostavke da se sa izgradnjom objekta zaista započne", zaključio je Raičević.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.