Za finansiranje tri usluge iz socijalne i dječje zaštite 115.998 eura
Foto: Gov.me

Za finansiranje tri usluge iz socijalne i dječje zaštite 115.998 eura

Ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić potpisao je ugovore sa pružaocima usluga o načinu isplate i korišćenju sredstava, izvještavanju i nadzoru nad sprovođenjem usluga.

To su:

-Smještaj u Prihvatilištu – Skloništu djeteta, odraslog i starog lica koje je žrtva trgovine ljudima. Uslugu će pružati NVU Institut za socijalnu i obrazovnu politiku;

- SOS telefon za djecu i mlade koji su žrtve zlostavljanja, zanemarivanja, nasilja u porodici i eksploatacije ili kod kojih postoji opasnost da će postati žrtve, uslugu će sprovoditi JU Dječji dom „Mladost“ Bijela;

- SOS telefon za odrasla i stara lica koji su žrtve zlostavljanja, zanemarivanja, nasilja u porodici i eksploatacije ili kod kojih postoji opasnost da će postati žrtve sa NVO SOS telefon za žene i djecu žrtve nasilja Nikšić.

 Purišić je izrazio zadovoljstvo što se potpisivanjem ovih ugovora obezbjeđuju uslovi za kontinuirano pružanje usluga iz oblasti socijalne i dječje zaštite.

„Puno poštovanje ljudskih i dječjih pprava, rad na prevenciji i suzbijanju nasilja, kao jednog od najvećih problema i izazova u društvu, naš je zajednički cilj. Upravo o tome svjedoči i bliska saradnja i partnerstvo sa nevladinim organizacijama, koja se temelji na punoj posvećenosti problemu, profesionalizmu, koordiniranim i brzim reakcijama“, dodao je ministar.

Ovom prilikom ministar je uputio apel svim građankama i građanima, institucijama sistema i organizacijama civilnog društva da reaguju na svaki oblik nasilja, da ga pravovremeno prijavljuju i da se zajednički borimo i djelujemo za okruženje bez nasilja.

Ukupna sredstva koja je Ministarstvo rada i socijalnog staranja izdvojilo za finansiranje ovih usluga iznose 115.998 eura.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.