Izbola sestru 68 puta: Nije više htjela da bude ljubavnica njenog supruga
Saima i Sabah, foto: Bedfordshire Police

Izbola sestru 68 puta: Nije više htjela da bude ljubavnica njenog supruga

Jedna od epizoda u novom dokumentarnom serijalu 'The Lady Killers', bavi se i ubistvom Saime Kan, majke četvoro djece koja je krvoločno ubijena sredinom 2016. godine. Tada su joj bile 34 godine.

Nju je, pokazaće istraga, ubila vlastita sestra, Sabah Kan (tada 27-godišnjakinja), kojoj je dozlogrdilo da bude tek ljubavnica supruga svoje sestre. Naime, Sabah je od 2012. godine održavala intimne odnose s Hafizom Rehmanom, a ovaj ljubavni trougao održavao se ispod istog krova. Naime, cijela porodica Kan, tri generacije, živjele su pod istim krovom u Lutonu, u Velikoj Britaniji.

Iako je Sabah pokušala da glumi ožalošćenu sestru, istina je ubrzo isplivala na vidjelo, a svi detalji otkriveni su upravo u novom dokumentarnom serijalu.

Sabah, uglavnom, nije bila previše vješta u prikrivanju tragova. Policija je tako u njenoj istoriji pretraživanja na kompjuteru našla pojmove poput '16 načina kako nekog ubiti, a da te ne uhvate', 'ubica za 200 funti' i 'ubistvo zmijskim otrovom'. Na kraju se odlučila na - crnu magiju. Naime, na internetu je naišla na Pakistanca koji je pristao za oko 6.000 eura da na Saime Kan baci prokletstvo.

Sabah je, uskoro shvatila da je napravila lošu investiciju i da joj crna magija neće ubiti sestru. Čak je u jednom trenutku razmatrala i nenasilnu opciju razriješenja ljubavnog trougla. Kod lokalnog je Imama otišla da provjeri da li bi mogla biti druga  supruga svoje sestre.

Imam joj je objasnio da Islam nema ništa protiv harema, ali on nikako ne dopušta da za istog muškarca budu udate dvije sestre.

Nakon što je i to propalo, Sabah odlučuje da uzme stvari u svoje ruke. Kupila je nož i, kad je dio porodice bio na sahrani, svojoj je sestri poslala SMS da joj djeca plaču i da ne može da ih smiri.

Čim je ušla u kuću, Sabah je nožem napala Saime i izbola je čak 68 puta. Na tijelu je nastavila da se iživljava i kad je njena sestra već bila mrtva. Prerezala joj je grlo i odrezala jednu ruku.

Saimina djeca, koja su bila na spratu, čula su vriske.

"Mama, ubijaš li opet miševe", pitali su ni ne sluteći da čuju ubistvo vlastite majke.

Sabah je sama nazvala policiju pa policiji pokušala da proda priču o provali.

Suđenje je na kraju završeno 2017. godine, a Sabah je osuđena na doživotnu kaznu zatvora. Na suđenju je Hafiz Rehman priznao da je imao aferu sa Sabah, sestrom svoje supruge. Krivicu je pokušao da svali na Sabah koja ga je, rekao je, godinama prisiljavala na seks.

 

Izvor: Novosti online 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.