Trampov saradnik osuđen na 40 mjeseci zatvora
Rodžer Stoun

Kriv za opstrukciju kongresne istrage o uplitanju Rusije u izbore 2016.

Trampov saradnik osuđen na 40 mjeseci zatvora

Saradnik američkog predsjednika Donalda Trampa, Rodžer Stoun, čije je suđenje izazvalo polemiku zbog intervencija Trampa, osuđen je na 40 mjeseci zatvora - odnosno tri godine i četiri mjeseca.

Stoun je 15. novembra proglašen krivim za opstrukciju kongresne istrage o uplitanju Rusije u izbore 2016. godine.

On je tada proglašen krivim po svih sedam tačaka optužnice koje je pokrenulo Ministarstvo pravde, pet tačaka se odnose na laganje pred Kongresom, jedna na zloupotrebu svjedoka i još jedna na opstrukciju postupka Kongresnog odbora.  

Trampov saradnik (67) uhapšen je u januaru u američkoj saveznoj državi Floridi, ali je ubrzo pušten na slobodu uz kauciju.

Tramp: Stoun bi mogao da bude oslobođen

Američki predsjednik Donald Tramp izjavio je da bi njegov prijatelj i bivši saradnik Rodžer Stoun koji je osuđen na 40 mjeseci zatvora mogao da bude oslobođen optužbe.

Tramp je ponovio da Stoun nije imao "pošteno suđenje" i dodao da će kasnije razmotriti mogućnost njegovog eventualnog pomilovanja.

Stoun je 15. novembra proglašen krivim za opstrukciju kongresne istrage o uplitanju Rusije u izbore 2016.

On je tada proglašen krivim po svih sedam tačaka optužnice koje je pokrenulo Ministarstvo pravde, pet tačaka se odnosi na laganje pred Kongresom, jedna na zloupotrebu svjedoka i još jedna na opstrukciju postupka Kongresnog odbora.

Trampov saradnik (67) uhapšen je u januaru u američkoj saveznoj državi Floridi, ali je ubrzo pušten na slobodu uz kauciju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.