Korona virus se širi među dva kineska zatvora, 234 osobe oboljele
Foto: Novosti

Prvi slučaj zaraze utvrđen kod jednog zatvorskog službenika

Korona virus se širi među dva kineska zatvora, 234 osobe oboljele

U dva zatvora izvan provincije Hubei, žarišta virusa korona, 234 osobe su zaražene virusom, a nadležni za koje se smatra da su odgovorni za tu epidemiju su smijenjeni, saopštili su danas zvaničnici.

U pitanju su dva zatvora, u sjevernoj provinciji Šandong i Žeđijang na sjeveru zemlje, prenosi Rojters.

Smijenjen je šef provincijske pravosudne službe u Šandongu, pošto je u zatvoru u gradu Ðining 207 osoba bilo pozitivno na virus.

Smijenjeno je još sedam zatvorskih zvaničnika.

Prvi slučaj zaraze utvrđen je 13. februara kod jednog zatvorskog službenika.

Ova situacija pokazala je da su neke zatvorske uprave bile nemarne i nisu na pravi način sprovodile mjere za prevenciju epidemije, izjavio je Ju Čenge, zamjenik generalnog sekretara provincijske vlade Šandonga, prenosi Rojtes.

U zatvoru u Žeđijangu ove nedjelje je zaraženo 27 osuđenika, zbog čega je smijenjen upravnik zatvora.

Broj novih slučajeva virusa korona u Kini nastavio je danas da opada, pošto je potvrđeno još 889 slučajeva zaraženih.

U posljednja 24 sata prijavljeno je ukupno 75.465 slučajeva virusa korona, a broj preminulih porastao je na 2.236 pošto je zabilježeno još 118 žrtava.

Više od 1.000 slučajeva i 11 preminulih potvrđeno je van kontinentalnog dijela Kine.

Broj novih slučajeva koronavirusa u padu je već danima u Kini.

"Trend pada neće se preokrenuti", rekao je zamjenik glavnog sekretara Državnog saveta i član nadzorne grupe vlade Ding Siangjang.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.