Bezglutenski kolač s dvostrukom kremom od banana
Ilustracija

Bezglutenski kolač s dvostrukom kremom od banana

Kora se pravi od bezglutenskog suvog keksa, krema je od zrelih banana i gustog krema od vanile. Pri svakom zalogaju čućete: "Mmm kako je ovo dobro".

Sastojci

Za koru 142 grama bezglutenskog suvog keksa, 2 kašičice šećera, 1/4 šoljice rastopljenog maslaca.

Za kremu 1/2 šoljice šećera, 3 1/2 kašičice kukuruznog skroba, prstohvat soli 2 1/2 šoljice mlijeka s malim procentom masnoće, 3 velika žumanca, 1 čajna šoljica ekstrakta vanie, 1/2 čajne kašičice ekstrakta banane, 2 kašičice maslaca, 3 zrele banane, isječene na tanke kriške.

Za kraj

1 1/2 šoljica zamrznutog šlaga (odmrznite ga prije upotrebe ili napravite svoj) i 1 kašičica bademovih listića.

Priprema

Prvi korak - Zagrijte rernu na 180 stepeni Celzijusovih.

Drugi korak - Za pripremu kore sameljite keks i dodajte dvije kašičice šećera. Dodajte 1/4 šoljice rastopljenog maslaca, miješajte dok se sastojci ne sjedine. Dobijenu smjesu sipajte u kalup obima 22 do 23 cm. Pecite na 180 stepeni osam do deset minuta ili dok lagano ne porumeni. Ostavite da se ohladi.

Treći korak - Na srednje jakoj vatri pomiješajte 1/2 šoljice šećera, kukuruznog skroba i soli, uz miješanje. Dodajte mlijeko i žumance i dalje miješajući. Kuvajte šest minuta ili dok smjesa ne počne da ključa i da se zgušnjava, povremeno miješajte. Sklonite s vatre i dodajte ekstrakte i 2 kašičice maslaca. Pustite da se ohladi.

Četvrti korak - Polovinu isječenih banana rasporedite u jednom sloju preko kore i prelijte kremom. Ponovite slojeve dok ne potrošite fil. Pokrijte folijom i pustite da se hladi najmanje tri sata. Kad se ohladi stavite sloj šlaga i pospite listićima badema.

 

Izvor: My recepies

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.