Evo koliko košta kvadrat stana na primorju u novogradnji, a koliko na sjeveru
Ilustracija

Evo koliko košta kvadrat stana na primorju u novogradnji, a koliko na sjeveru

Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u četvrtom kvartalu prošle godine porasla je u Crnoj Gori za 3,4 odsto u odnosu na isti kvartal 2018. godine i iznosila je 1.135 eura. Ona je za 1,2 odsto veća u odnosu na treći kvartal 2019. godine

U Podgrorici prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u IV kvartalu 2019. godine iznosila je 1.086 eura, u primorskom regionu je iznosila 1.451 eura, u središnjem 694 eura, a u sjevernom regionu 764 eura”, preciziraju iz Monstata.

Statističari pojašnjavaju da razlike tokom godina u prosječnim cijenama kvadratnog metra stana u novogradnji u značajnoj mjeri zavise od učešća stanova solidarne stambene izgradnje.

Naime, ukoliko je učešće ovih stanova veće, prosječna cijena stana u novogradnji će biti značajno niža, odnosno ukoliko je učešće manje, prosječna cijena će biti veća.

“Prosječna tržišna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u kategoriji privredna društva u IV kvartalu 2019. godine iznosila je 1.212 eura, dok je u kategoriji solidarna stambena izgradnja iznosila 652 eura”, naveli su iz Monstata.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.