Djeca investitora mogu da dobiju crnogorski pasoš prije punoljetstva
Ilustracija

Agencija za investicije Crne Gore

Djeca investitora mogu da dobiju crnogorski pasoš prije punoljetstva

Vlada je juče izmijenila Odluku o kriterijumima i načinu i postupku izbora lica koje može steći crnogorsko državljanstvo prijemom radi realizacije posebnog programa ulaganja od posebnog značaja za privredni i ekonomski interes Crne Gore, piše Pobjeda.

Nakon sjednice je saopšteno da je izmjenama odluka usaglašena sa novim Zakonom o javnom partnerstvu i izmjenama Zakona o crnogorskom partnerstvu.

Izmijenjena odluka koja je objavljena nakon sjednice ima četiri člana.

U jednom od njih se navodi da ovaj program, kako ga skraćeno zovu, ekonomskog državljanstva sprovodi Agencija za investicije Crne Gore.

Izmijenama člana 13 odluke iz 2018 daje se pravo i maloljetnim članovima porodice aplikanta da steknu crnogorsko državljanstvo, a da ne čekaju da postanu punoljetni.

U ranijoj odluci je pisalo da aplikant podnosi zahtjev za sebe i članove svoje porodice između ostalog i za „djecu mlađu od 18 godina života, koja crnogorsko državljanstvo mogu steći punoljetstvom“, a u novoj odluci je izbrisan dio “koja crnogorsko državljanstvo mogu steći punoljetstvom”.

Izmijenjen, odnosno preciziran je i član 15 koji sada glasi da kontrolu uplate vrši nezavisni revizor koga na osnovu javnog poziva angažuje nadležni organ.

U prethodnoj odluci je bio i dio „angažovan za praćenje ulaganja u razvojne projekte”.

Vlada je dala saglasnost da je izgradnja turističkog naselja kategorije pet zvjezdica Rt Stari Ulcinj Kruče investitora „Stroj servis gradnja” iz Bara i propratna infrastruktura od značaja za razvoj države Crne Gore.

Vlada je takođe dala saglasnost i da je izgradnja turističkog turističkog kompleksa pet zvjezdica u Baru investitora „Canj investment” Podgorica od značaja za razvoj Crne Gore.

Vlada je dala saglasnost na Plan korišćenja sredstava Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore za 2020.

 

Izvor: Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.