Njemačka: Među žrtvama masakra i osoba sa Balkana
Foto: EPA

Njemačka: Među žrtvama masakra i osoba sa Balkana

Među žrtvama terorističkog napada na jedan nargila bar u njemačkom mjestu Hanauu je i jedan bosanski državljanin, objavio je turski dnevnik "Hurijet".

Prema izjavama svjedoka, napadač je najprije pucao na tri turska gosta, a potom i na konobara.

Zatim se uputio ka nargila baru "Arena", u kome je ubio jednog 20-godišnjeg Turčina, jednog 20-godišnjeg Bosanca i konobaricu iz Poljske.

Napad je njemačko tužilaštvo okarakterisalo kao teroristički čin, jer se sumnja da je ubica, koji je nakon masakra u kom je stradalo devet ljudi, ubio sebe i majku - ekstremni desničar.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.