Vlada utvrdila Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o centralnom registru stanovništva
Foto: Vlada CG

Na današnjoj sjednici

Vlada utvrdila Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o centralnom registru stanovništva

Vlada Crne Gore je, na danas održanoj 158. sjednici kojom je predsjedavao predsjednik Duško Marković, utvrdila Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o centralnom registru stanovništva. U raspravi je naglašeno da se predloženim izmjenama i dopunama stvaraju uslovi za pristup administrativnim izvorima podataka, što je osnov za proizvodnju kvalitetnijih rezultata zvanične statistike, kao i usaglašavanje sa materijalnim propisima Crne Gore.

Vlada je donijela Uredba o dopuni Uredbe o boji i oznakama vozila i plovila, naoružanju i posebnoj opremi koji se upotrebljavaju za vršenje policijskih poslova kojom je, između ostalog, propisano da se na određenoj opremi policijskih službenika postavi natpis od kombinacije slova i/ili brojeva koji služi za identifikaciju policijskog službenika. Na ovaj način se omogućava da se identitet policijskog službenika utvrdi i kada na sebi ima zaštitnu opremu.

Kako je saopšteno iz Vlade, donijeta je i Uredba o uniformi, oznakama zvanja, naoružanju, vozilima i posebnoj opremi službenika obezbjeđenja u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija.

Takođe, usvojen je Izvještaj o vođenju pregovora na pripremama za zaključivanje Sporazuma o izmjenama i dopunama Sporazuma između Vlade Crne Gore i Vijeća ministara Bosne i Hercegovine o graničnim prelazima za pogranični saobraćaj i prihvaćen tekst Sporazuma.

Vlada je razmotrila i dala saglasnost na Plan korišćenja sredstava Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore za 2020. godinu, koji je usvojio Upravni odbor tog Javnog preduzeća.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.