Foto: LP

LP Bar o uništavanju Tabije

"Zaustaviti agresivni nacionalizam i vandalizam"

Eskalacija agresivnog nacionalizma i vandalizma u Baru ne pripada našem gradu, njegovim građanima i našem istinskom duhu i zato Liberalna partija Bara najoštrije osuđuje ovakve gnusne činove., kazali su iz OO LP Bar.

"Pozivamo i nadležne da najoštrije snakcionišu ovakve pojave i pojedince koji svojim neodgovornim ponašanjem pokušavaju da unište barsko kulturno nasljeđe, istorijsku baštinu i građanski sklad. Tvrđava Tabija kao istorijski spomenik i dio kulturne baštine u Sutomoru, uništena je i devasrtirana prefarbavanjem njenih zidina trobojkom", rekli su LP-a.

Barski Liberali kažu da su razočarani što ovo nije prvi put da se čuju odjeci šovinizma pod Rumijom i da je meta stalno ista a potpis počinioca identičan.

"Nakon miniranja obeliska pobjedonosne crnogorske vojske u Tuđemilima, uništavanje spomenika popa Dukljanina i devastacije dvorca kralja Nikole i drugih fasada uz stalne poruke mržnje i fašizma, ko zna šta će biti sljedeće na spisku. Jasne političke i nacionalističke poruke koje stoje iza ovog čina sve nas obavezuju da reagujemo i pokažemo da u Baru nema mjesta za mržnju, naročito ne prema sopstvenoj državi i crnogorskom narodu, što uništavanje našeg istorijskog blaga svakako jeste", zaključuju iz LP Bar.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.