Na Skadarskom za godinu oduzeto 403 kg droge, duvan...
Foto: MUP

Uprava policije

Na Skadarskom za godinu oduzeto 403 kg droge, duvan...

Policija je u proteklih godinu dana, tokom nadzora državne granice na Skadarskom jezeru, oduzela 403 kg opojne droge skank u četiri slučaja, tri motorna vozila, 35 kg rezanog duvana, 34 šteke cigareta i jednu lovačka puška.

Iz Uprave policije navode da kroz svakodnevne aktivnosti u nadzoru državne granice službenici preduzimaju mjere i radnje u cilju sprječavanja vršenja prekršaja i krivičnih djela po pitanju nezakonitog ribolova i otkrivanja izvršilaca kažnjivih djela iz ove oblasti.

"Kroz te aktivnosti privremeno je oduzeto 12 plovila, 12 vanbrodskih motora, 2.612 kg jezerske ribe, 45 komada mreže za izlov ribe, osam pušaka za podvodni ribolov, šest harpuna, tri sonde za izlov ribe, tri lampe, tri plinske boce, kao i više komada razne druge opreme i sredstava za koje se sumnja da su korišteni prilikom nedozvoljenog ribolova", navode iz policije.

Pored video nadzora kojim je pokriveno Skadarsko jezero od strane Nacionalnih parkova Crne Gore, službenici Regionalnog centra granične policije “Centar” posjeduju i koriste svoju specijalizovanu opremu za video nadzor jezera.

"Osim toga, na nivou Sektora granične policije postoji Nacionalni komunikacioni centar koji vrši opservaciju Skadarskog jezera putem video nadzora, te se tako aktivnosti koje se sprovode odvijaju planski, redovno i vanredno, kao i u sadejstvu i koordinaciji sa službom Nacionalnog parka Skadarsko jezero", navodi se u saopštenju.

Policijski službenici Regionalnog centra granične policije „Centar“, Stanica granične policije I – Podgorica vrše poslove nadzora državne granice prema Republici Albaniji u ukupnoj dužini od 93,8 km, od čega 55 km na kopnu i 38,8 km na vodi, tačnije na Skadarskom jezeru. 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.