Medenica: Unaprijediti saradnju sudova za prekršaje sa državnim organima
Vesna Medenica

Medenica: Unaprijediti saradnju sudova za prekršaje sa državnim organima

Prekršajni sudovi ostvarili su sudsku funkciju i postupali efikasno u prošloj godini, ali mjesta za napredak uvijek ima, zaključeno je na sastanku predsjednice Vrhovnog suda Crne Gore Vesne Medenice, sa predsjednicima Višeg suda za prekršaje i predsjednicima prekršajnih sudova Podgorice, Budve i Bijelog Polja.

Prekršajni sudovi su tokom 2019. godine naplatili oko 4 miliona 700 hiljada eura, ali bi, kako se ocjenjuje, bili efikasniji da su imali podršku državnih organa koji svojim postupanjem direktno utiču na ishod izvršnog postupka, ocijenila je Medenica, tokom analize Izvještaja rada prekršajnih sudova za 2019. godinu.

"Problemi u radu, koji utiču na bolju ažurnost sudova, moraće da se riješe na sastancima sa predstavnicima državnih organa koji su podnosioci prekršajnih prijava, zaključeno je na sastanku", saopšteno je iz Vrhovnog suda.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.