Ministarstvo sporta radilo zakonito prilikom preregistracije sportskih saveza

Okončan višemjesečni sudski spor bivšeg Džudo saveza protiv ovog resora

Ministarstvo sporta radilo zakonito prilikom preregistracije sportskih saveza

Višemjesečni sudski spor bivšeg Džudo saveza protiv Ministarstva sporta i mladih, okončan je konačnom presudom Upravnog suda da je Ministarstvo radilo zakonito prilikom preregistracije sportskih saveza.

Presuda ne samo da potvrđuje da je Ministarstvo na ispravan način primjenjivalo Zakon o sportu, već predstavlja jasnu poruku da je poštovanje zakona obaveza svih bez izuzetka, te da će na mjesto onih koje je krše sasvim legitimno stupiti oni koji svoj rad i svoja statusna akta usklade sa Zakonom - navode iz tog resora.

Tako se, dodaju, uvodi red u sportu kao oblasti od posebnog državnog značaja, a o ispravnosti odluka Ministarstva i ostvarivanju javnog interesa svjedoči i tadašnji upis novog Džudo saveza koji je već ostvario određene rezultate i pod svoje okrilje uzeo crnogorske džudiste.

Podsjećaju da je ovaj spor pratila izuzetno negativna kampanja bivšeg Džudo saveza, ali i pojedinaca, protiv Ministarstva i Vlade, pa i u tom kontekstu ukazuju na potrebu "uzdržavanja od svih oblika neproduktivnog djelovanja i ponašanja".

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.