Bolesna Ruskinja kritikovala Putina zbog visoke plate
Vladimir Putin

Bolesna Ruskinja kritikovala Putina zbog visoke plate

Ruskog predsjednika Vladimira Putina danas je zbog njegove velike plate, a njenih malih primanja kritikovala jedna siromašna stanovnica njegovog rodnog grada Sankt Peterburga.

Ta žena koja tvrdi da je invalid i da ima cerebralni edem, pitala je šefa Kremlja poslije jedne svečanosti u bivšoj ruskoj carskoj prijestonici kako je moguće živjeti u Rusiji s mjesečnim primanjima od 10.800 rubalja (oko 157 eura) koliko ona ima, prenosi Beta.

"Mislim da je to vrlo teško", priznao je Putin čija je mjesečna plata po zvaničnim informacijama veća od 770.000 rubalja (11.215 eura).

"Životni minimum" primanja u Rusiji je zvanično 11.300 rubalja (164 eura) za Sankt Peterburg.

"Vaša plata vjerovatno dostiže 800.000 rubalja", rekla je žena Putinu ispitujući ga o cijeni kirije, svakodnevnim potrebama, cijenama namirnica, i aludirajući da šef države u stvari ne zna kako žive ljudi, posebno siromašni.

"Predsjednik nema najveću platu u zemlji", uzvratio je Putin i, rekavši da "država čini sve što može", najavio mjere za povećanje socijalnih davanja i poboljšanje životnog standarda građana.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.