Dvoje putnika kruzera preminulo od posljedica koronavirusa
Foto: TheSun

Brod u japanskoj luci najveće žarište virusa posle Kine

Dvoje putnika kruzera preminulo od posljedica koronavirusa

Od posljedica koronavirusa preminulo je dvoje starijih državljana Japana koji su bili putnici na kruzeru "Dajmond princes". Brod karantin u japanskoj luci najveće je žarište virusa posle Kine.

Kako navode japanski mediji, preminuo je 87-godišnji muškarac i 84-godišnja žena, oboje državljani Japana koji su i prethodno imali medicinskih tegoba, javlja RTS.

Oko 3.700 putnika i članova posade 56 različitih nacionalnosti, bilo je na kruzeru koji je stavljen u karantin u zalivu Jokohama kod Tokija, jer su neki od putnika bili pozitivni na testovima na virus.

Njima je naređeno da ostanu u svojim kabinama dvije nedelje, ali time nije spriječeno širenje virusa.

Počela su i iskrcavanja putnika koji nisu zaraženi. Poslije dvije nedelje, brod su napustili putnici negativni na testove na koronavirus od koga je na tom brodu inficirano 545 ljudi.

Podsjetimo kako je juče saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova jedan naš državljanin na kruzeru se osjeća dobro i planira se njegov povratak u domovinu.

Dvoje državljana Srbije, koji su na brodu, neće se vratiti u Srbiju avionom vlade Italije, već komercijalnim letom u svom aranžmanu.

Preostalih 12 državljana Srbije su članovi posade i i iz karantina će izaći za 14 dana.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.