Roćen predsjednik Političkog savjeta
Foto: DPS

Sjednica GO DPS

Roćen predsjednik Političkog savjeta

Glavni odbor DPS-a je izabrao i Milana Roćena za predsjednika Političkog savjeta DPS-a te će, u skladu sa Statutom, i on biti član Predsjedništva DPS-a, navode u saopštenju.

Kako navode, na konstitutivnoj sjednici Predsjedništva DPS-a održanoj takođe večeras, u skladu sa Statutom, a na prijedlog predsjednika DPS-a Mila Đukanovića, za političkog direktora partije izabran je Branimir Gvozdenović, koji će po funkciji biti i član Predsjedništva.

Predsjedništvo je, takođe na prijedlog predsjednika Đukanovića, za novog portparola DPS-a imenovalo Miloša Nikolića, poslanika u Skupštini Crne Gore.

Analizirajući aktuelnu političku situaciju, predsjednik Đukanović je kazao da država Crna Gora usvajanjem i primjenom Zakona o slobodi vjeroispovijesti i pravnom položaju vjerskih zajednica brani svoj građanski koncept.

„Nijesam čuo ni jedan pravni argument  protiv Zakona, osim onog koji SPC ponavlja „narod je na ulicama“. To neće ni na koji način spriječiti državu da obavlja svoj posao, da usvaja i sprovodi zakone koji su u potpunosti usaglašeni i sa Ustavom i sa međunarodnim normama“, kazao je Đukanović.

On je naglasio da je Zakon dugo i temeljno pripreman, te da ne postoji ni jedan objektivan razlog ni za njegovu izmjenu ni za njegovo povlačenje, a vlast svakako i dalje ostaje otvorena za dijalog. 

On je takođe istakao da je protivljenje Zakonu zapravo posljednja politička bitka koju protivnici crnogorske države vode kako bi je vratili u mračni srednji vijek, suprotno od evropskih vrijednosti i životnog standarda.

„Najveći posao i odgovornost svakako jeste na Vladi i njenim ministrima, ali i svako od nas ima svoj dio posla, bilo da je riječ o partiji, državnim institucijama ili lokalnim upravama“, naglasio je predsjednik Đukanović.

Glavni odbor je usvojio Poslovnik o radu Glavnog odbora i Odluku o obrazovanju Političkog savjeta, a razmatrane su i druge teme iz nadležnosti najvišeg partijskog organa DPS.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.