Brajović: Potreban dijalog između Vlade i Mitropolije
Ivan Brajović

Brajović: Potreban dijalog između Vlade i Mitropolije

Dijalog između Vlade i Mitropolije crnogorsko primorske potreban je i koristan, ocijenio je predsjednik Socijaldemokrata Ivan Brajović, navodeći da je dobro što su litije koje se održavaju u Crnoj Gori mirne.

Brajović je to rekao u Herceg Novom gdje je održana opštinska izborna konvencija Socijaldemokrata te opštine, na kojoj su izabrani delegati za drugi Kongres partije i kandidati za članove Glavnog odbora (GO).

“Zakonom o slobodi vjeroispovijesti niko ne uređuje kako ćemo mi da vjerujemo. On se odnosi na to da svi moramo da poštujemo zakone države i da u Crnoj Gori ne postoji država u državi”, kazao je Brajović, saopšteno je iz SD-a.

On je istakao da je, na svakom mjestu gdje jedan Socijaldemokrat pokriva neku funkciju, pokazan ozbiljan, odgovoran i profesionalan rad.

“Mi radimo, za dobro svih, i postižemo konkretne i mjerljive rezultate u oblastima za koje smo mi odgovorni”, poručio je Brajović.

Brajović je rekao da u Herceg Novom podrška socijaldemokratskoj ideji raste, što se i vidjelo na poslednjim lokalnim izborima.

On je naglasio da je Crnoj Gori potrebna odgovornost, odlučnost i pristojnost, jer je to ono što, u vremenu kada neki pokušavaju da nametnu politički primitivizam, svima treba.

“A upravo to Socijaldemokrate nude građanima Crne Gore”, istakao je Brajović.

Potpredsjednik SD-a Damir Šehović ocijenio je da Socijaldemokrate sprovode onu politiku koja okuplja, a ne dijeli ljude.

“Svima nama, nezavisno od toga kako se zovemo i na koji način se Bogu molimo, najveća svetinja mora biti Crna Gora. Građanska Crna Gora. Država svih nas”, rekao je Šehović.

Prema njegovim riječima, građanski karakter Crne Gore na ispitu je, mora biti sačuvan i oko takvih vrijednosti moraju se okupiti svi, bez izuzetka.

“Između budućnosti koju predstavljamo mi, i proslošti koju predstavlja naša konkurencija, izbor je sasvim jasan”, zaključio je Šehović.

Predsjednica Opštinskog odbora SD Herceg Novi, Tatjana Fanfani, rekla je da je rezultat koji je ostvaren na lokalnim izborima u tom gradu veoma značajan i da je on obavezujući za sve članove partije.

Iako, kako je kazala, nije lako, kao partija vlasti na državnom nivou, funkcionisati u opštini koja je tradicionalno opoziciona, Fanfani smatra da su u proteklom vremenskom periodu bili konstruktivan politički subjekt koji je predlagao rješenja za koja su vjerovali da su u najboljem interesu građana Herceg Novog.

Na sjednici je poručeno da svi, a posebno Socijaldemokrate, treba da budu svjesni da najveća svetinja treba da nam bude građanska država Crna Gora.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.