Pet osoba uhapšeno zbog krijumčarenja 144 migranta
Ilustracija

U BiH

Pet osoba uhapšeno zbog krijumčarenja 144 migranta

Pet osoba iz Beograda, Bajine Bašte i Ljubovije je uhapšeno zbog krijumčarenja migranata iz Srbije u Bosnu i Hercegovinu, saopšteno je danas iz Tužilaštva za organizovani kriminal.

Kako se navodi, uhapšen je državljanin Sirije R.G. i državljani Srbije D.T., B.B., M.Z. i B.D. a krivičnom prijavom je obuhvaćena još jedna osoba za kojom je raspisana potraga.

Oni su osumnjičeni da su od novembra 2019. godine organizovali nedozovljeni tranzit od Beograda do Ljubovije autobusom za 144 migranta.

Za te ljude su zatim organizovali nelegalni prelaz državne granice čamcem preko rijeke Drine na teritoriju Bosne i Hercegovine, u cilju njihovog daljeg ilegalnog prebacivanja ka zemljama EU.

Policija sumnja da su tako pribavili više od 16.000 eura i 123.000 dinara koristi.

Svim uhapšenima je određeno policijsko zadržavanje i oni će uz krivičnu prijavu biti sprovedena Tužilaštvu za organizovani kriminal.

 

Izvor: Beta

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.