Crnogorski putnik na brodu se osjeća dobro, planira se njegov povratak
Foto: CNN

U karantinu zbog koronavirusa

Crnogorski putnik na brodu se osjeća dobro, planira se njegov povratak

Ministarstvo vanjskih poslova je u redovnom kontaktu sa državljaninom Crne Gore, koji se nalazi u karantinu zbog koronavirusa, na kruzeru "Diamond Princess" usidrenom u japanskoj luci Jokohama. On se osjeća dobro, saopštili su iz tog resora za Javni servis iz tog resora.

Kažu da je planiran njegov povratak u Crnu Goru, o čemu će javnost biti blagovremeno obavještena.

Podsjetimo u Japanu su potvrđena još 542 slučaja na kruzeru u karantinu na kom se nalazi oko 3.700 putnika i članova posade.

Stotine putnika počelo je danas da napušta kruzer "Diamond Princess" usidren u luci Jokohama blizu Tokija nakon dvije nedjelje karantina zbog zaraze koronavirusom, podsjeća Rtcg.

I pored karantina, nije zaustavljeno širenje koronavirusa među putnicima i članovima posade, što je izazvalo velike kritike.

Zvaničnici i dalje testiraju ljude na kruzeru na novi virus, od koga je do sada zaraženo oko 540 putnika.

Neki putnici pisali su na Tviteru da su dobili formulare koje popunjavaju ukoliko su osjetili neke simptome.

Putnici koji su pozitivno testirani na koronavirus nalaze se na brodu i čekaju transport do bolnice.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.