Šeik Imram Husein: Balkanski muslimani podržite pravoslavce u odbrani svetinja (VIDEO)
Šeik Imram Husein, Foto: Screenshot

Šeik Imram Husein: Balkanski muslimani podržite pravoslavce u odbrani svetinja (VIDEO)

Islamski teolog i filozof, Šeik Imram Husein, pozvao je sve balkanske muslimane da podrže pravoslavne vjernike u Crnoj Gori.

"...Ako ste musliman: da stanete rame uz rame sa vašom braćom pravoslavnim hrišćanima, podržavajući ih složno i solidarno", naveo je između ostalog šeik.

U svom obraćanju, Husein je, prenosi IN4S, povukao jasnu granicu između hrišćana sa Zapada i pravoslavaca.

"Ovi hrišćani (pravoslavci) nisu arogantni kao oni koji vladaju iz Vašingtona i Londona i Pariza…", ukazujući na skoriji imperijalistički odnos tzv. zapadnog hrišćanstva prema Venecueli i Boliviji, ali i prijetnje koje su se, upravo zbog njihovog djelovanja, nadvile i nad Rusijom, Kinom, Korejom i Iranom".

Šeik Imram je zaključio: „Molimo se da ove riječi stignu do vas… da slijedite Božija uputstva iz Kurana i da prihvatite ovu priliku da stanete uz vašu hrišćansku braću, rame uz rame, kako bi se oduprli nečasnom nasilju vlade".

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.