Nikšić: Prijava protiv maloljetnika zbog paljenja državne zastave
Foto:Screenshot/Cdm

Jarbol i zastava ukradeni iz škole

Nikšić: Prijava protiv maloljetnika zbog paljenja državne zastave

Policija je u Nikšiću zbog skrnavljenja državne zastave podnijela krivičnu prijavu protiv dva maloljetnika, 15-godišnjih M.V. i M.K.

Nikšićka policija je, postupajući po prijavi građana, obavila razgovore sa maloljetnim M.V. (15) i M.K. (15) u prisustvu njihovih zakonskih zastupnika, zbog sumnje da su zapalili državnu zastavu Crne Gore i sačinili fotografije koje su postavili na društvnoj mreži „Instagram“, saopštila je Uprava policije.

Policijski službenici su po saznanju o izvršenom djelu i razgovoru sa maloljetnicima, izvršili pregled lica mjesta na sportskom terenu u naselju Oštrovac gdje su pronađeni, kako se sumnja, ostaci zapaljene zastave i drvenog jarbola za koji je zastava bila prikačena.

Jarbol i zastava su otuđeni iz Osnovne škole „Olga Golović“ i to je prijavljeno Dežurnoj službi Centra bezbjednosti Nikšić.Sa navedenim je upoznat nadležni državni tužilac koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu povreda ugleda Crne Gore - saopštila je policija.

Protiv M.V. i M.K. je, dodaje se,  podnijeta krivična prijava zbog sumnje da su izvršili navedeno krivično djelo.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.