Premijer i predstavnici Vlade dobili više prijedloga i inicijativa u cilju jačanja kredibiliteta institucija i povjeranja javnosti u njihov rad

Marković imao konstruktivan i kvalitetan razgovor sa predstavnicima CDT-a

Premijer i predstavnici Vlade dobili više prijedloga i inicijativa u cilju jačanja kredibiliteta institucija i povjeranja javnosti u njihov rad

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković razgovarao je danas sa izvršnim direktorom Centra za demokratsku tranziciju (CDT) Draganom Koprivicom, u okviru dijaloga i inicijative „Savez za Evropu“, kroz koju se želi postići konsenzus o pitanjima važnim za prevazilažinje podjela i dinamičniji put ka Evropskoj uniji.

U veoma konstruktivnom, kvalitetnom i sadžajnom razgovoru, Premijer i predstavnici Vlade su dobili više prijedloga i inicijativa u cilju jačanja kredibiliteta institucija i povjeranja javnosti u njihov rad, kao i snaženja izbornog sistema - saopšteno je iz Markovičevog kabineta nakon sastanka.

Podsjeća se, Vlada je pokrenula širok dijalog sa relevantnim društvenim akterima u cilju unapređenja integracionog procesa kao ključnog cilja državne politike, te završetka procesa sveobuhvatnih reformi i ukupnog napretka društva.

"Vlada Crne Gore će odgovorno i sa pažnjom razmotriti sve sugestije koje je dobila na današnjem sastanku od CDT-a i u odnosu na njih se odrediti u toku ili na kraju cijelog procesa.", saopšteno je.

Sastanku su prisustvovali i potpredsjednik Vlade za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku Zoran Pažin, ministarka javne uprave Suzana Pribilović i glavni pregovarač sa EU Aleksandar Drljević.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.