Švajcarska: Crkva raspisala konkurs za istjerivače đavola
Ilustracija

Švajcarska: Crkva raspisala konkurs za istjerivače đavola

Episkopija rimokatoličke crkve Kur u Švajcarskoj traži novog egzorcistu, koji bi vjernike oslobodio od demona i zaposjednutosti.

Grad Kur i dalje važi kao centar egzorcizma u Švajcarskoj, ali i uopšte Njemačkog govornog područja, navode švajcarski mediji.

Nakon smrti biskupskog vikara Kristofa Kasetija, jednog od najpoznatijih egzorcista u Švajcarskoj, episkopija se dala u potragu za novim istjerivačem đavola.

Prema izvještaju Švajcarske televizije SFR istjerivanje đavola u Švajcarskoj je sve učestalije, i crkva godišnje sprovodi oko 1.300 egzorcizama.

Zbog egzorcizma episkopija Kur se često našla na meti kritike, a tako i katolički teolog Markus Arnold sa zabrinutošću gleda na rastući broj istjerivanja đavola.

U odgovoru episkopija ističe da je egzorcizam dio zadataka jednog biskupa.

Izvor: Tanjug/N1

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.