Vlada za investicije u Domu zdravlja Plav izdvojila oko 420 hiljada eura, benefiti mnogostruki
Foto: PR Centar

Hapović obišao ustanovu

Vlada za investicije u Domu zdravlja Plav izdvojila oko 420 hiljada eura, benefiti mnogostruki

Benefiti adaptacije Doma zdravlja u Plavu, vrijedne 230 hiljada eura, su mnogostruki za zaposlene i za građane toga kraja, koji će u prijatnoj i toploj zgradi dobijati kvalitetnu zdravstvenu zaštitu kazao je ministar zdravlja Kenan Hrapović.

On je danas, obilazeći Dom zdravlja u Plavu, kazao da je druga faza Projekta Energetske efikasnosti u toj zdravstvenoj ustanovi završena i da je podrazumijevala investiciju vrijednu 230 hiljada eura.

„Kompletno je zamijenjena bravarija, odnosno prozori i vrata. Stavljena je termoizolacija na cijeli objekat i urađen je projekat rasvjete. Tako da su benefiti mnogostruki, prije svega za naše građane, koji sada dobijaju uslugu u jednoj veoma prijatnoj i toploj zgradi i naravno za sve zaposlene. Prostorije su tople i ugodne i za rad i za boravak naših pacijenata“, kazao je Hrapović, prenosi PR Centar.

slika0219035218

Foto: PR Centar

On je naglasio da je adaptacija Doma zdravlja u Plavu još jedan dokaz da Vlada veoma posvećeno radi na projektima razvoja zdravstvene zaštite, a posebno na sjeveru.

„U prethodne tri godine, Vlada je za investicije u Domu zdravlja Plav izdvojila oko 420 hiljada eura. To je jedan posvećen pristup i nastavićemo još energičnije da radimo u tom pravcu. Mi smo i ranije dolazili ovdje i svjedoci smo da je pun pogodak bio otvaranje jedinice za fizikalnu terapiju u Domu zdravlja u Plavu, jer građani ovdje dobijaju kvalitetnu uslugu i ne moraju da idu u Opštu bolnicu u Beranama“, rekao je Hrapović.

Pored opreme i dobrih uslova za rad, jako je važno, kako smatra, da su ispunjeni svi zahtjevi Doma zdravlja Plav kada je riječ o specijalizacijama.

„Očekujemo veoma skoro povratak sa specijalizacije jedne doktorice ginekologa i dali smo saglasnost za još tri specijalizacije. To su još jedna za ginekologiju, oftalmologiju i psihijatriju. Tako da na taj način zaokružujemo sve segmente, kako bi građani ovog kraja i u narednom periodu dobili kvalitetnu zdravstvenu zaštitu“, istakao je Hrapović.

IMG3519

Šahmanović, foto: PR Centar

Direktor Doma zdravlja „Dr Branko Zogović“ u Plavu, Omer Šahmanović,  zahvalio je Vladi, Ministarstvu zdravlja i Fondu za zdravstveno osiguranje na svemu što je učinjeno u posljednje tri godine u toj zdravstvenoj ustanovi.

„Energetska efikasnost je mnogo važna, jer smo mi sedam mjeseci u hladnoći, tako da je ovo utoplilo naše prostorije, poboljšalo stanje i situaciju. Mogu da kažem da je u proteklom periodu postignuto mnogo i nismo mogli da to odradimo bez pomoći Vlade, Ministarstva zdravlja i Fonda“, rekao je Šahmanović.

On je kazao da očekuje da pomoć neće izostati ni ubuduće.

„Ovom prilikom želim da kažem da nam i u narednom periodu budu od pomoći, kao što su bili i do sada i da se urade važne investicije za naš kraj, jer mi ovdje imamo planirane projekte za radiološko odjeljenje, za izgradnju i uređenje parka, za izgradnju garaža. Tako da je sve to važno da bismo poboljšali uslove rada, života i stvaranja na teritoriji naše Opštine“, pojasnio je Šahmanović. 

IMG3497

Radulović, foto: PR Centar

Generalni direktor Direktorata za energiju i energetsku efikasnost Ministarstva ekonomije Marko Radulović, kazao je da će građani imati komfor u novoadaptiranom objektu, ali da će adaptacija veoma pozitivno djelovati i na troškove održavanja.

„Ovo je samo nastavak projekta koji smo počeli 2009. godine sa Svjetskom bankom, gdje smo u rekonstrukciju i adaptaciju 29 objekata uložili 10,3 miliona eura. I tom prilikom smo ostvarili uštede u potrošnji energije na nivou od 600 hiljada eura godišnje“, naveo je Radulović.

IMG3396

Foto: PR Centar

On je rekao da 29 adaptiranih objekata koristi oko 140 hiljada stanovnika Crne Gore.

„Istraživanja su pokazala da je preko 94 odsto korisnika objekata zadovoljno komforom. U drugoj fazi projekta, koja je počela prošle godine, pored objekata koje smo do sada rekonstruisali u Beranama, Andrijavici i Plavu, u toku su radovi na Bolnici Bar i u Domu zdravlja Ulcinj. Za ta dva objekta smo opredijelili 1,4 miliona eura“, kazao je Radulović.

Trenutno je, kako je dodao, u toku tenderski postupak za izbor izvođača u bolnicama u Risnu, Dobroti i u Domu zdravlja Tivat.

„Takođe, uskoro nastavljamo i sa drugim objektima. U planu nam je Bolnica u Nikšiću, Dom zdravlja u Mojkovcu, Budva itd.“, naveo je Radulović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.